Οι Chaostar τον Απρίλιο στην Αθήνα

Μαζί τους οι Siva Six και η Άννα Στερεοπούλου

24/03/2014 @ 12:39
Οι Chaostar, το πολύ ιδιαίτερο μουσικό σύνολο που σχημάτισε ο Χρήστος Αντωνίου (Septicflesh) το 2000, επιστρέφουν στη σκηνή για ένα μοναδικό live την Παρασκευή 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club. Μαζί τους, οι Siva Six και η Άννα Στερεοπούλου.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή βραδιά, ειδικά για την οποία ο χώρος του Fuzz Club θα διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό καθήμενων και ορθίων.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 12 ευρώ (καθήμενοι, 150 θέσεις) και 10 ευρώ (όρθιοι), στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ticket House, Metal Era και Reload.

Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210-3450817, www.fuzzclub.gr).



Chaostar

Ο Χρήστος Αντωνίου είναι γνωστός -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων- για το μουσικό του έργο, εδώ και 20 συναπτά έτη. Με το συγκρότημα των Septicflesh, του οποίου είναι συνιδρυτής, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον χώρο του συμφωνικού metal ως ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του είδους, έχοντας πραγματοποιήσει μαζί τους συναυλίες σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά ακόμα και στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Ισραήλ. Πρόσφατα, σε μία σπουδαία προσωπική στιγμή, κλήθηκε να διευθύνει την περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας σε κομμάτια που προορίζονται για τον νέο δίσκο των Septicflesh.

Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι το μεγάλο πάθος του Χρήστου για την σύγχρονη μουσική δεν περιορίζεται εκεί. Το 2000, δημιούργησε το συγκρότημα των Chaostar στο οποίο ο συνθέτης καταπιάνεται με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα, ακραία εκφραστικά μέσα και αντισυμβατικές μορφές σύνθεσης. Οι Chaostar παρουσιάζουν μία μουσική αλλόκοτη που ακροβατεί ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Λάτρεις του non finito, υμνούν με τους ήχους τους το κραυγαλέο λάθος και ορίζουν ως έμπνευση την ανυπότακτη απόκλιση από το τέλειο. Για περισσότερο από μια δεκαετία, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μουσικών σχημάτων που καταπιάνονται με τον πειραματισμό και τις σύγχρονες μορφές σύνθεσης.

Ο νέος, τέταρτος ολοκληρωμένος της καριέρας τους, δίσκος των Chaostar με τίτλο "Anomima" είναι ένα αμάλγαμα αντιθετικών μουσικών ιδιωμάτων, όπου παραδοσιακοί Ελληνικοί ήχοι συνδυάζονται με οπερετικά φωνητικά και παραδοσιακά όργανα με ακραία ηλεκτρονικά σχήματα, τη στιγμή που οι στίχοι εκφέρονται σε έξι διαφορετικές γλώσσες. Το συγκρότημα εμπνέεται από τον «αιώνιο μοναχικό» άνθρωπο και την απελευθερωτική ισχύ της γνώσης που μπορεί αυτός να αντλήσει, όλα υπό την φυγοκεντρική δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της αυτοθυσίας. Το "Αnomima" είναι ένας δίσκος που επενδύει μουσικά το φλερτ ανάμεσα στην οδυνηρή μοναχικότητα της ελεύθερης βούλησης (και την ανανεωτική δύναμη που επιφέρει) και στο τίμημα του θάρρους και της υπερηφάνειας.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Γαλλική εταιρεία Season Of Mist και είναι στην διάθεση του κοινού από τις 10 Μαΐου του 2013, παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής, οι ζωντανές εμφανίσεις των Chaostar έχουν υπάρξει λίγες και επιλεγμένες. Εμφανίστηκαν στο περσινό Rockwave Festival, δίπλα στους θρυλικούς Dead Can Dance που, άλλωστε, αποτελούν μία από τις βασικότερες επιρροές τους και μετά είχε σειρά το εξωτερικό. Η μπάντα εμφανίστηκε στη Ρουμανία, στο Ghost Gathering που έλαβε χώρα στο Κάστρο του Ρασνόφ στις 12-13 Ιουλίου, ως headliner του Φεστιβάλ, και στις 18-19-20 Οκτωβρίου στο Metal Female Voices Fest, δίπλα σε διάσημες τραγουδίστριες όπως οι Tarja Turunen (ex-Νightwish), Liv Kristine, Floor Jansen (Nightwish) και Anneke Van Giersbergen. Τελευταία εμφάνιση των Chaostar ήταν στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, όπου είχαν την τιμή να ανοίξουν τη συναυλία των θρυλικών Rotting Christ.

Το συγκρότημα αναμένει πλέον με ενθουσιασμό την συνάντηση με το κοινό τους στην Αθήνα, στις 25 Απριλίου 2014 στο Fuzz Live Music Club, όπου θα παρουσιάσουν την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά καθώς και παλιές τους δημιουργίες.

Οι Chaostar αποτελούνται από έξι μουσικούς που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την πειραματική μουσική. Δίπλα στον Χρήστο Αντωνίου, ο (επί χρόνια συνεργάτης του στους Septicflesh) Φώτης Μπενάρντο αναλαμβάνει χρέη κρουστού μαζί με τον Νίκο Βελέτζα. Στη φωνή βρίσκουμε την μέτζο-σοπράνο Ανδρονίκη Σκουλά, ενώ στα παραδοσιακά όργανα συναντάμε τον Γιώργο Διαμαντόπουλο. Τέλος, στο βιολί ο Χαράλαμπος Παρίτσης.

www.chaostar.gr
www.facebook.com/chaostar.official
www.youtube.com/user/chaostarband



Siva Six

Οι Siva Six είναι ίσως η γνωστότερη και πλέον αναγνωρισμένη μπάντα του σύγχρονου σκοτεινού ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα. Η κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ, "The Twin Moons" (2011), το οποίο ηχογραφήθηκε στα Lunatech Sound Studios, δίπλα στον Όλυμπο, τους εκτόξευσε στην κορυφή της dark electro / EBM / industrial σκηνής, ενώ τα κομμάτια "Valley Of The Shadows" (με το εντυπωσιακό video clip που το συνόδευσε) και "Stardust" (διασκευή στο μουσικό θέμα της ταινίας "Blade Runner", γραμμένο από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου) τους έκαναν γνωστούς και στα clubs του εξωτερικού.

Τον Μάιο του 2013, κυκλοφόρησαν το EP "Superstition". Το ομώνυμο κομμάτι έγινε μεγάλο dancefloor hit και νο 1 track μπάντας στον last fm και το spotify. Με νέο μέλος τον Christian Cambas, στα πλήκτρα, οι Siva Six συνεχίζουν να εξαπολύουν τις ερεβώδεις μελωδίες και την ενέργειά τους στο κοινό της σκοτεινής ηλεκτρονικής σκηνής, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό όπου έχουν πραγματοποιήσει πλήθος ζωντανών εμφανίσεων, από την Κύπρο και την Ιταλία μέχρι τη Σκωτία, τη Νορβηγία και την μακρινή Ιαπωνία.

www.sivasix.com
www.facebook.com/sivasix



Άννα Στερεοπούλου

Η μουσική της Άννας Στερεοπούλου, συνδυάζοντας τα ελληνικά / μεσογειακά της ερεθίσματα με σύγχρονα ρεύματα από το εξωτερικό, διαμορφώνει ένα είδος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «sonic moving images». Κύριος στόχος της, η ένωση / παραλληλισμός της Μουσικής με άλλες Τέχνες και Επιστήμες -μέσω της έρευνας- καθώς και η διοργάνωση / επιμέλεια / εκτέλεση Οπτικο-Ακουστικών / Multi-Media Συναυλιών.

Μουσική της έχει παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 1ο & 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης), τα Portello River Festival & River Film Festival (Padova), το Royal Marines Orchestra (Portsmouth, UK), το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, το Sun-Yat-Sen University (Taiwan), το Συνέδριο Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια), το Off_Herzios Festival 2014 (Valencia, Spain) και σε πολλά άλλα μέρη, όπως Κ.Θ.Β.Ε., Royal Academy of Dance (London), Αέναον Χοροθέατρο, Bundes Film Festival (2ο Βραβείο, Berlin), Synch Festival, Radio Nacional de España (Fluido Rosa), BBC «Homegrown Hollywood», London National Film Theatre, Yakumo Koizumi museum (Matsue-Japan).

Εκτός από τα άλμπουμ "Dance With Me" (2008), "...Oneirograph...V.5.Spindle: Live In Italy" (3/2013) και "A ∞" (8/2013), καθώς και τη συμμετοχή της στον 1ο Συλλογικό Δίσκο της 7MNS Music, η Άννα ετοιμάζει φέτος δύο ακόμη συμμετοχές σε compilation άλμπουμ (Ισπανία & Κύπρος / Λονδίνο), ενώ το πρόγραμμά της για το ερχόμενο διάστημα περιλαμβάνει την παρουσίαση του νέου της project (t.b.a.), την συνεργασία της με την fine artist Βασιλική Θεοδωρακίδη, καθώς και με την Indigo Fera Art productions (Live Electronics & Σύνθεση για την Σόλο Χορευτική Παράσταση EREMUS, 2013-2014). Η κινηματογραφική ταινία της Μαρίας Ντούζα, "Το Δέντρο Και Η Κούνια", για την οποία η Άννα συνέθεσε τη μουσική, προβάλλεται στις αίθουσες από τις 6 Φεβρουαρίου 2014 (Ελλάδα), ενώ στο εξωτερικό θα κυκλοφορήσει από το ερχόμενο Φθινόπωρο.

www.annastereopoulou.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET