Οι «Black Sabbath της Ασίας» επιχειρούν να αλλάξουν την Ταϊβάν

Ο βουλευτής frontman και η ιστορική συναυλία που έδωσαν

27/12/2015 @ 19:23

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Classic Rock, η Ταϊβανάζικη metal μπάντα Chthonic επισφράγησε την φήμη της ως οι «Black Sabbath της Ασίας» με την επιβλητική συναυλία για την εικοστή επέτειό τους αυτό το Σαββατοκύριακο - η οποία λειτούργησε και ως πολιτική συγκέντρωση της καμπάνιας του τραγουδιστή τους, Freddy Lim.

Ο Lim είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις τοπικές δημοσκοπήσεις, τόσο αυτός όσο και το κόμμα που συμμετέχει, το Κόμμα Νέας Δύναμης που ιδρύθηκε πέρσι, αναμένεται να τα πάνε πολύ καλά. Τα βασικά σημεία της πολιτικής αλλαγής που θέλουν να φέρουν στην Ταϊβάν είναι η κοινωνική ελευθερία, η ελευθερία του λόγου, η οικολογική ευαισθησία και η αντίσταση στις συντηρητικές, επεκτατικές τάσεις της Κίνας.

Αν και θα είναι δύσκολο αν εκλεγεί στη βουλή, ο Lim δηλώνει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην σταματήσουν οι Chthonic.

Στη συναυλία των Chthonic παρευρέθησαν 20,000 άτομα. Την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες μέσω αναμετάδοσης. Μέρος των εξόδων της συναυλίας καλύφθηκε από την πώληση του ίδιου του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε. Το μότο ήταν: «Μια συναυλία για να ηρεμήσει την ψυχή και να υπερασπιστεί τη χώρα»

Ο Lim ήταν στο παρελθόν πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας της Ταϊβάν.

  • SHARE
  • TWEET