Οι Arch Enemy επιστρέφουν στην Ελλάδα

Τον Νοέμβριο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

22/05/2015 @ 09:22
Arch Enemy

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, Principal Club Theater
Αθήνα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, Gagarin 205

Revolution calling!

Οι Arch Enemy είναι ένα metal υπερθέαμα. Το συγκρότημα φημίζεται για τις δυναμικές του ζωντανές εμφανίσεις και πλέον με την εισχώρηση του κιθαρίστα-μύθου Jeff Loomis (Nevermore) στο πλευρό του επίσης σπουδαίου Michael Amott, οι οπαδοί του heavy metal θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν την συνεύρεση δύο σύγχρονων θεών της ηλεκτρική κιθάρας, μαζί επάνω στην ίδια σκηνή. Εξίσου σημαντική είναι βέβαια και η παρουσία της τραγουδίστριας Alissa White-Gluz η οποία και πήρε τα σκήπτρα από τα χέρια της προκατόχου της Angella Gossow για να δώσει στους Arch Enemy μια νέα δυναμική και να τονώσει ακόμα περισσότερο την σκηνική του παρουσία. Υπολογίστε και τους πανέμπειρους Sharlee D'Angelo και Daniel Erlandsson στο rhythm section και καταλαβαίνεται τους λόγους για τους οποίους οι Arch Enemy είναι πλέον υπερδύναμη.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1996 από τον κιθαρίστα Michael Amott ο οποίος λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του από τους Carcass θέλησε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα το οποίο να συνδυάζει τη δύναμη του death metal με την μελωδία και παίξιμο υψηλού επιπέδου. Το 'πε και το 'κανε. Με τον αδερφό του Chistopher στη δεύτερη κιθάρα και τον πρώην συνεργάτη του στους Carnage Johan Liiva στα φωνητικά κυκλοφορούν τα album "Black Earth" (1996), "Stigmata" (1998) και "Burning Bidges" (1999) , τα οποία το ένα μετά το άλλο γνωρίζουν ολοένα αυξανόμενη επιτυχία κάνοντας το συγκρότημα γνωστό στους metal κύκλους.

Η μεγάλη αλλαγή έγινε το 2000, όταν ο Liiva αποχώρησε και τη θέση του πήρε η Γερμανίδα Argela Gossow η φωνή της οποίας πρωτοακούστηκε στο δίσκο "Wages Of Sin" (2001) και την εποχή εκείνη πολύς κόσμος ξαφνιάστηκε όταν συνειδητοποίησε πως τα brutal φωνητικά των Arch Enemy έρχονται από μία άκρως ερωτεύσημη μικροκαμωμένη γυναίκα.

Η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές τραγουδιστών στην ιστορία του heavy metal. Η φήμη του συγκροτήματος εκτοξεύτηκε και για τα 10 σχεδόν επόμενα χρόνια οι Arch Enemy θα ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα, δημιουργικά και εντυπωσιακά συγκροτήματα του πλανήτη. Ακολούθησαν οι δίσκοι "Anthems of Rebellion" (2003), "Doomsday Machine" (2005), "Rise of the Tyrant" (2007), "The Root of All Evil" (με επαναηχογραφήσεις παλαιοτέρου υλικού, 2009), και "Khaos Legions" (2011). Όλα αυτά τα album γνώρισαν μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία και οι Arch Enemy αποθεώθηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες οπαδών.

Το συγκρότημα που έχει αποδείξει πως επιλέγει τα μέλη του με μεγάλη επιτυχία στην αρχή του2014 παρουσίασε το νέο του line up και κυκλοφόρησε το δίσκο "War Eternal" με τον οποίο και κράτησε τη δημοτικότητα του σε υψηλότατο επίπεδο ενώ πρόσφατα με την προσθήκη του Jeff Loomis παγίωσε ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου λοιπόν οι εμφανίσεις των Arch Enemy σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι μονόδρομος. Το υπερθέαμα δεν χάνεται με τίποτα.

Αθήνα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, Gagarin 205
Τιμή εισιτηρίου: 22 € (τα πρώτα 200), 26 € τα υπόλοιπα (προπώληση / ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Public, Παπασωτηρίου, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
On-line: www.viva.gr

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:
20:00 | πόρτες
21:00 - 21:40 | Caelestia
22:15 | Arch Enemy

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, Principal Club Theater
Τιμή εισιτηρίου: 22 € (τα πρώτα 200) μετά 25 € και στο ταμείο 28€
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Nephilim, Public, Ianos, Rover Bar
On-line: www.viva.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET