Οι Alpha Tiger κυκλοφορούν σε συλλεκτικό βινύλιο το νέο τους single, "Lady Liberty"

Θα διατεθεί σε 500 κόπιες μέσω της High Roller Records

23/01/2014 @ 19:10
Στις 28 Φεβρουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει, αποκλειστικά σε δωδεκάιντσο βινύλιο, το νέο single των Alpha Tiger, "Lady Liberty".

To single θα διατεθεί σε 500 κόπιες μέσω της ειδικευμένης σε εκδόσεις βινυλίου High Roller Records, έπειτα από ειδική άδεια της Century Media, στην οποία «ανήκει» το συγκρότημα.

Ένα video clip για το "Lady Liberty" αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του single.

Σχετικά με το concept της νέας τους κυκλοφορίας, ο κιθαρίστας και ιθύνων νους των Γερμανών δηλώνει τα εξής:

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει δραματικές αλλαγές. Όλο και περισσότερο, οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Αυτό το ρήγμα γίνεται αισθητό σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Σε μια εποχή όπου οι οικονομικές εξουσίες κινούν τα νήματα και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας χρησιμοποιούνται για να χειραγωγούν, να εξαπατούν και να αποσπούν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα, είναι όλο και πιο σημαντικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι εκφράζουν τα δικά τους συμφέροντα στους δρόμους. Το "Lady Liberty" είναι η εκφραστική δήλωσή μας εναντίον μιας  κοινωνίας «Big Brother». Το τραγούδι είναι ευθύ και γεμάτο από ενέργεια. Αυτό που απομένει είναι τα αγνά συναισθήματά μας και οι επιθέσεις εναντίον αυτής της άδικης κοινωνίας.»

Εκτός από το ομώνυμο, ολοκαίνουργιο κομμάτι, το single περιλαμβάνει σαν b-side το "Men Or Machines" από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος σε νέα, κατά δύο λεπτά μεγαλύτερη σε διάρκεια σε σχέση με την αρχική, εκτέλεση, και μια, επίσης καινούρια, εκτέλεση του "Child In The Haze", κομματιού από την εποχή που το συγκρότημα ονομάζονταν ακόμη Satin Black.

Την ηχογράφηση του "Lady Liberty" επιμελήθηκε προσωπικά στο Area 51 studio ο Tommy Newton, γνωστός για την μίξη, τη παραγωγή και το mastering σε δίσκους των Helloween, Gamma Ray και πολλών άλλων συγκροτημάτων.

Οι Aplha Tiger κυκλοφόρησαν πριν από έναν ακριβώς χρόνο το δεύτερό τους άλμπουμ, "Beneath The Surface", αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στους φίλους του παραδοσιακού power metal.

Alpha Tiger - Liberty
  • SHARE
  • TWEET