Οι 15 καλύτερες γυναίκες κιθαρίστριες

Οι αναγνώστες του ultimate-guitar.com επέλεξαν τις αγαπημένες τους

08/03/2015 @ 13:47
Το ερώτημα, σε ακόμα μία από τις εκατοντάδες ψηφοφορίες του Ultimate-guitar.com, ήταν η επιλογή της κορυφαίας γυναίκας κιθαρίστριας στην ιστορία της rock μουσικής.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τις 15 πρώτες, διαφωνείστε, συμφωνείστε και προσθέστε τις δικές σας προτιμήσεις. Για αυτό ακριβώς υπάρχουν αυτές οι λίστες!

15. Susan Tedeschi
Μέλος των Tedeschi Trucks Band, γυναίκα του Derek Truck, κιθαρίστρια και τραγουδίστρια των blues του Νότου και της αμερικανικής παράδοσης.
14. Sister Rosetta Tharpe
Πρωτοπόρα (1915-1972) και επιδραστική, συνδύασε τα gospel με το rock n’ roll. Η πρώτη «soul sister» όπως την αποκάλεσαν Elvis, Little Richard και Johnny Cash.
13. Kim Gordon
Συνιδρυτής των «νονών» της alternative σκηνής, Sonic Youth, με βασικά καθήκοντα το μπάσο, και καμιά φορά την κιθάρα. Εκπληξη η παρουσία της.
12. PJ Harvey
Η αγαπητή Polly Jean, εκτός από φωνάρα, παίζει ένα σωρό όργανα. Σαξόφωνο, πιάνο, η κιθάρα θα της ξέφευγε;
11. Bonnie Raitt
Βlues, rock, folk και country, για μία από τις κορυφαίες slide guitar κιθαρίστριες.
10. Emily Remler
Πέθανε μόλις στα 32 της (1957 –1990) αλλά η Αμερικανίδα jazz κιθαρίστρια άφησε το στίγμα της με 7 δίσκους hard bop, jazz και fusion.
9. Courtney Cox
Mέλος των Iron Maidens και παρών σε κάθε σχετική λίστα.
8. Kaki King
Έγινε γνωστή πριν 12 χρόνια, συνεχίζει ακάθεκτη. Παίζει τα πάντα, από ακουστική και lap steel guitar, «πηδώντας» με άνεση τα μουσικά στιλ.
7. Nita Strauss
Mέλος και αυτή στις Iron Maidens, τωρινή κιθαρίστρια του Alice Cooper, για πολλούς η κορυφαία!
6. Lita Ford
Την έχουν αποκαλέσει «αυθεντική γυναίκα shredder», «the babe of guitar players», «badass». Aπό το ξεκίνημα στις Runaways μέχρι σήμερα στα 56 της, συγκινεί κόσμο…
5. Jennifer Batten
Την έμαθε όλος ο πλανήτης στο πλάι του Michael Jackson, περιοδεύοντας μαζί του από το 1987 έως το 1997), έπαιξε 4 χρόνια μαζί με τον Jeff Beck.
4. Gabriela Quintero
To ½ των Rodrigo y Gabriela, η Μεξικανή παίζει ακουστική κιθάρα όσο λίγοι με επιρροές από flamenco, rock και heavy metal.
3. Joan Jett
Άπαντες δεν την θεωρούν «κορυφή» τεχνικά, και όλοι, σχεδόν, την ψηφίζουν. Η Jett είχε το στιλ και τη rock συμπεριφορά, να «πείσει» ένα σωρό άλλες και άλλους, να κάνουν το ίδιο.
2. Orianthi
Οι δικοί της, την φωνάζουν Οριάνθη Πανάγαρη. Στα 30 της, έχει παίξει με τον Michael Jackson, λίγο πριν το θάνατό του, με τον Alice Cooper και έχει ήδη 3 δίσκους.
1. Nancy Wilson
Στα 60 της, η Αμερικανίδα κιθαρίστρια απολαμβάνει την αποδοχή της rock κοινότητας. Ως μέλος των Heart, γνώρισαν τεράστια επιτυχία, κυρίως στα 80s, συνεχίζουν να περιοδεύουν ακόμα.
  • SHARE
  • TWEET