Οι 10 Code μας συστήνονται με το EP "The Connection"

15/11/2013 @ 17:19
"The Connection" ονομάζεται το ντεμπούτο EP των 10 Code, της τετραμελούς μπάντας από την Αθήνα η οποία την τελευταία χρονιά άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα live στέκια της πρωτεύουσας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Ο ήχος δεν θα μπορούσε παρά να έχει πολλά στοιχεία από μια rock που συνήθως αποκαλείται «σκληρή», αφού οι δυνατές κιθάρες και η χαρακτηριστική φωνή του τραγουδιστή (Playground, Jumping Fish Μαρτίου 2010) δεν αφήνουν περιθώρια να πέσει ο πήχης κάτω από συγκεκριμένα decibel.

Τα τέσσερα τραγούδια που αποτελούν το EP "The Connection" επιχειρούν να συνδέσουν τη δυνατή live εμπειρία που προσφέρει η μπάντα με την καθαρή αίσθηση μιας καλοδουλεμένης παραγωγής που αφήνει τον ηλεκτρισμό και το νεύρο των κομματιών ανέπαφα. Τέσσερις δυνατές μελωδίες με αδρές και γεμάτες ένταση φωνητικές γραμμές.

Τη μίξη έκανε εξ' ολοκλήρου ο Μύρωνας Στρατής, αποδεικνύοντας ότι εκτός από πολυσύνθετος μουσικός είναι και ένας αυτόνομος καλλιτέχνης που έχει γνώση και άποψη για όλη την παραγωγική διαδικασία.

Το mastering έγινε στα Magic Garden Mastering studios, από τον βραβευμένο με Grammy Brian Lucey (The Black Keys, David Lynch).

To EP "The Connection", που έχει ήδη κερδίσει airplay σε σημαντικούς ραδιοφωνικούς αλλά και web σταθμούς (Rock FM 96.9, rockmachine.gr, pyloslive.gr κ.ά.), αποτελεί τον προπομπό του ολοκληρωμένου άλμπουμ των 10 Code που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο χειμώνα και μπορείτε να το αποκτήσετε μέσα από το website τους.

Youtube link

10 Code - The Connection (EP)

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET