Ο Axl Rose με ανοιχτή επιστολή απορρίπτει το Rock And Roll Hall Of Fame

12/04/2012 @ 13:33
Πολλά αλλάζουν, αλλά όχι η στάση του Axl Rose που φαίνεται πως δεν θα συναινέσει στην από κοινού εμφάνισή του με τα υπόλοιπα μέλη των Guns N' Roses έστω και για ένα-δύο τραγούδια.

Οι δηλώσεις των μελών του συγκροτήματος και οι πληροφορίες που προέκυπταν από τους διοργανωτές συνηγορούσαν πως η ένταξη του συγκροτήματος στο Rock And Roll Hall Of Fame θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία ώστε να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Λογάριασαν όμως χωρίς τον Axl, ο οποίος λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση της τελετής δημοσίευσε ανοικτή επιστολή με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν θα παρευρεθεί και δεν δέχεται ούτε να ενταχθεί ο ίδιος, αλλά και δεν εξουσιοδοτεί κανέναν να το κάνει για λογαριασμό του.

Αναλυτικά το γράμμα του Axl Rose:

«Προς: Το Rock And Roll Hall Of Fame, τους οπαδούς των Guns N' Roses και λοιπούς ενδιαφερόμενους:

Όταν οι υποψηφιότητες για το Rock And Roll Hall Of Fame ανακοινώθηκαν αρχικά είχα ανάμικτα συναισθήματα, αλλά προσπαθώντας να το δω θετικά, θέλοντας το καλύτερο για τους οπαδούς και για τον ενθουσιασμό τους, ένοιωσα τιμή και ήλπιζα ότι με κάποιο τρόπο αυτό ήταν κάτι καλό. Φυσικά, συνειδητοποίησα, ότι όπως έχουν τα πράγματα, αν οι Guns N' Roses εισερχόντουσαν θα ήταν μια μάλλον περίπλοκη και ιδιαίτερη κατάσταση.

Έκτοτε, ακούσαμε οπαδούς, μιλήσαμε με μέλη της επιτροπής του Hall Of Fame, επικοινωνήσαμε με πρώην μέλη των Guns N' Roses, διαβάσαμε διάφορα δημόσια σχόλια και «καρφιά» τους, είχαμε συζητήσεις με τον πρόεδρο του Hall Of Fame, διαβάσαμε διάφορα δημοσιεύματα (κάποια έγκυρα, κάποια όχι) και είδαμε σχόλια άλλων καλλιτεχνών για το συγκρότημα σχετικά με το Hall Of Fame.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ πως ήμασταν πολύ ευγενικοί και ανοιχτοί σε μια φιλική λύση των θεμάτων ώστε να προκύψει κάτι. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία των Guns N' Roses, αυτούς που πρόκειται να παρευρεθούν μαζί και αυτούς που το Hall Of Fame για δικούς του λόγους επέλεξε να συμπεριλάβει στη «δική μας» ένταξη (επιλογές με τις οποίες δε συμφωνώ, δε στηρίζω ή νοιώθω πως το Hall Of Fame είχε δικαίωμα να κάνει) και πως (μολονότι όχι εύκολη αποστολή) αυτοί που έχουν σχέση με το Hall Of Fame έχουν χειριστεί καταστάσεις... χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, η τελετή ένταξης φαίνεται σαν ένα μέρος που δε φαίνεται να είμαι επιθυμητός ή σεβαστός.

Για την ιστορία, δε θα φθονούσα κάποιον από τα μέλη των Guns N' Roses για τα επιτεύγματα του, για την αναγνώριση του ή για κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος από το χώρο μου έχει ζητήσει κάτι ή έχει κάποια απαίτηση από το Hall Of Fame. Είναι το δικό τους show, όχι το δικό μου.

Λέγοντας αυτά, δεν θα παρευρεθώ στην τελετή ένταξης του Rock And Roll Hall Of Fame για το 2012 και με σεβασμό απορρίπτω την προσωπική μου ένταξη ως μέλος των Guns N' Roses στο Rock And Roll Hall Of Fame.

Είναι απαίτησή μου να μην εισαχθώ εν την απουσία μου και παρακαλώ να γνωρίζετε πως κανένας δεν είναι εξουσιοδοτημένος, ούτε έχει άδεια να αποδεχτεί οποιαδήποτε ένταξη για μένα ή να μιλήσει εκ μέρους μου. Κανένα πρώην μέλος, εκπρόσωπος δισκογραφικής εταιρείας, ούτε του Rock And Roll Hall Of Fame πρέπει να υπονοήσει είτε άμεσα, είτε έμμεσα, είτε από παράλειψη ότι συμπεριλαμβάνομαι σε οποιαδήποτε ένταξη των "Guns N' Roses".

Αυτή η απόφαση είναι προσωπική. Το γράμμα είναι για να βοηθήσω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από τη δική μου πλευρά και την πλευρά του δικού μου «στρατοπέδου». Δεν έχει σκοπό να προσβάλλει, να επιτεθεί ή να καταδικάσει. Αν και, δυστυχώς, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν αυτοί που θα προσβληθούν (ο Θεός ξέρει πόσο ακόμα θα πρέπει να παλεύω με αυτό), σίγουρα δεν σκοπεύω να απογοητεύσω οποιονδήποτε, ειδικά τους οπαδούς, με αυτή την απόφαση. Από την στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας αναζητήσαμε ενεργά να βρούμε μια λύση σε κάτι που, με βάση όλα τα δεδομένα, μοιάζει να μην έχει όφελος, τουλάχιστον για εμένα, στα πλαίσια μιας γενικότερης κατάστασης «καταδικασμένος αν το κάνω, καταδικασμένος αν δεν το κάνω».

Όσον αφορά την περίπτωση κάποιου reunion της σύνθεσης είτε του "Appetite For Destruction" είτε των "Use Your Illusion" έχω διατυπώσει δημοσίως τη θέση μου περισσότερο από ξεκάθαρα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο μόνος λόγος κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συγκυρίες, κάτω από το πρόσχημα του «για τους οπαδούς» ή όποια άλλη δικαιολογία της στιγμής, για οποιονδήποτε να συνεχίσει να ρωτάει ή να προτείνει ή να απαιτεί ένα reunion είναι προσπάθειες αποπροσανατολισμού από την τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος που αποτελείται από εμένα, τον Dizzy Reed, τον Tommy Stinson, τον Frank Ferrer, τον Richard Fortus, τον Chris Pitman, τον Ron “Bumblefoot” Thal και τον DJ Ashba.

Ο Izzy βγήκε μαζί μας μερικές φορές το 2006 και τον κάλεσα να έρθει μαζί μας στο show του LA Forum πέρσι. Ο Steven ήταν στο show μας στο Hard Rock, αργότερα το 2006 στο Las Vegas όπου τον κάλεσα στο after-party και ανταμείφτηκα με τις επακόλουθες συνεντεύξεις του γεμάτες με ψέματα περί reunion. Πήρα το μάθημά μου. Ο Duff βγήκε μαζί μας το 2010 και ξανά το 2011 με την μπάντα του, τους Loaded, ανοίγοντας τις συναυλίες μας στο Seattle και στο Vancouver. Για μένα, με την εξαίρεση του Izzy ή του Duff να βγουν στη σκηνή αν έχουν τόση προδιάθεση κάπου στο μέλλον για ένα τραγούδι ή δύο, αυτό είναι αρκετό.

Φαίνεται πως υπάρχει ατελείωτη ποσότητα αναθεωρητισμού και φαντασιών εκεί έξω οι οποίες, για χάρη της αυτό-προώθησης και τις ευκαιρίας για business, καλύπτουν τα πραγματικά γεγονότα. Μέχρι κάθε πραγματικό γεγονός που δημιουργήθηκε ή προέκυψε από τα παλαιότερα lineups να έρθει στο φως, δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω συζήτηση πόσο μάλλον για reunion.

Ίσως άμα ήσασταν στη θέση μου να το βλέπατε διαφορετικά. Ίσως εσύ να το κάνατε για τον έναν ή τον άλλον λόγο. Ειρήνη, οτιδήποτε. Αγαπώ την μπάντα μας όπως είναι τώρα. Είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Αγαπάμε τους οπαδούς μας και δουλεύουμε για να τους δίνουμε κάθε ίχνος ενέργειας και καρδιάς που μπορούμε.

Οπότε, αφήστε τα πράγματα ως έχουν. Ώρα να προχωρήσουμε. Οι άνθρωποι χωρίζουν. Η ζωή δεν σου χρωστάει το δικό σου προσωπικό ευχάριστο τέλος, ειδικά εις βάρος κάποιου, ή στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιων άλλων.

Αλλά, μπορούμε να αποφύγουμε τις βλακείες τύπου «δεν εμφανίζεται, θέλει να εντυπωσιάσει, κόλπο δημοσιότητας, ασεβής, δεν νοιάζεται για τους fans» όσο το δυνατόν συντομότερα και ας προχωρήσουμε. Κανείς δεν παίρνει την «μπάλα» σπίτι του. Μην το πάρετε στραβά. Για πάνω από μιάμιση δεκαετία έχουμε υποστεί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, την λαιμαργία αυτής της βιομηχανίας την πανταχού παρούσα, ατελείωτη, από ότι φαίνεται παρουσία, wannabes και αδίστακτων, ανεύθυνων μέσων. Όχι πως έχω να πω τίποτα για τη δεδομένη περίσταση, αλλά από την δική μου πλευρά σε σχέση τόσο με το Hall Οf Fame όσο και με το reunion, η «μπάλα» δεν ήταν ποτέ στη δική μας πλευρά.

Κλείνοντας, ανεξάρτητα με αυτή την απόφαση και όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψετε ή ακούγεται ειρωνικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή για την υποψηφιότητα και τις ψήφους τους για την ένταξη των Guns Ν’ Roses. Κυρίως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς που είναι μαζί μας όλα τα χρόνια, κάνοντας κάθε επιτυχία που είχαμε πιθανή και που διασκεδάζουν και υποστηρίζουν την μουσική των Guns N' Roses.

Εύχομαι στο Hall Of Fame ένα καταπληκτικό show, συγχαρητήρια και στους άλλους καλλιτέχνες που εισάγονται και τους οπαδούς μας τους οποίους ανυπομονούμε να δούμε στην περιοδεία!

Με εκτίμηση,
Axl Rose»

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα...
  • SHARE
  • TWEET