Κρυφό «αρχαϊκό» πρόγραμμα στην OKNOTOK κασέτα των Radiohead

Η επανέκδοση του "OK Computer" είναι γεμάτη μυστικά

14/07/2017 @ 16:31

Η επανέκδοση του "OK Computer" των Radiohead είναι γεμάτη κρυμμένα μυστικά. 

Όπως αναφέρει το Ars Technica, το τέλος της ταινίας της κασέτας που συνοδεύει το boxset της ειδικής έκδοσης "OKNOTOK" καταλήγει σε δύο λεπτά ήχων ηλεκτρονικού υπολογιστή που μοιάζουν να μην έχουν νόημα.

Εκτός, φυσικά, αν τους τροφοδοτήσεις σε έναν ZX Spectrum, έναν βιντάζ 8μπιτο υπολογιστή που πρωτολανσαρίστηκε την δεκαετία του '80. Ο Spectrum ήταν ήδη παλιός όταν οι Radiohead ηχογραφούσαν το "OK Computer", αλλά ήχοι από αυτόν μπορούν να ακουστούν στο τραγούδι του δίσκου "Let Down".

Κάποιοι ενθουσιώδεις (της τεχνολογίας και των Βρετανών) χρήστες του Reddit τροφοδότησαν τους ήχους σε έναν ZX Spectrum προσομοιωτή και κατέληξαν σε ένα πρόγραμμα με «σκάρτες 30 γραμμές κώδικα» που εμφανίζει τα ονόματα των μελών της μπάντας και το σύντομο μήνυμα: «Με όλη μας την αγάπη» (“With all our love”)

Το μήνυμα έχει ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου του 1996, αλλά δεν είναι σαφές πότε ακριβώς αναπτύχθηκε ο κώδικας. Δείτε το προγραμματάκι να «τρέχει» εδώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο teaser της επανέκδοσης της σημαντικής κυκλοφορίας έγινε από την μπάντα με ένα απόσπασμα του εν λόγω προγράμματος στον επίσημο λογαριασμό του Twitter της. Το βλέπετε παρακάτω:

  • SHARE
  • TWEET