Ο τρόπος με τον οποίο οι Iron Maiden αντιμετώπισαν το παράνομο downloading

Δεν το κυνήγησαν αλλά το ...προσέγγισαν και κέρδισαν!

24/12/2013 @ 19:08
Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον άρθρο μουσικών προεκτάσεων φιλοξενεί στις σελίδες του ο ιστότοπος citeworld.com που ασχολείται με εφαρμογές πληροφόρησης και τεχνολογίας σε επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το άρθρο αρχικά αναφέρεται στο παράνομο downloading και τις επιπτώσεις του στη μουσική βιομηχανία και στη συνέχεια σε εταιρείες που ασχολούνται με τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων πάνω σε αυτό το θέμα. Ανάμεσα στις εταιρείες που αναφέρονται είναι και η Musicmetric, η οποία συνεργάζεται με τους Iron Maiden και τους παρέχει πληροφορίες όπως διαδικτυακή κίνηση στα social media που σχετίζεται με αυτούς καθώς και σε ποια μέρη του πλανήτη παρατηρείται έντονο παράνομο downloading υλικού της μπάντας.

Σύμφωνα με τις μελέτες τις Musicmetric, παρατηρήθηκε πως σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής όπως στο Μεξικό, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Κολομβία, οι Iron Maiden είχαν πάρα πολλούς οπαδούς που τους ακολουθούσαν στα social media και συζητούσαν για αυτούς, αλλά συγχρόνως οι ίδιες χώρες εμφάνιζαν και υψηλά ποσοστά παράνομου κατεβάσματος τραγουδιών του συγκροτήματος.

Όταν οι Iron Maiden ήρθαν σε επαφή με αυτά τα δεδομένα, δεν επιδίωξαν να κυνηγήσουν νομικά το παράνομο downloading αλλά αποφάσισαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, δίνοντας εκεί αρκετές συναυλίες και με αυτόν τον τρόπο «εκμεταλλεύτηκαν» το δυνατό τους fanbase, έχοντας πάρα πολλά έσοδα από τις συναυλίες και το merchandise που πούλησαν σε αυτές.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Musicmetric, οι Iron Maiden κατάφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να μετατρέψουν την δωρεάν διακίνηση τραγουδιών σε οπαδούς που βάζουν το χέρι στην τσέπη.
  • SHARE
  • TWEET