Ο κιθαρίστας των ZZ Top εμπνεύεται από την Κούβα

Ο Billy Gibbons κάνει την έκπληξη στο σόλο δίσκο που ετοιμάζει

20/02/2015 @ 13:32
Ο κιθαρίστας των ZZ Top, Billy Gibbons δουλεύει ήδη πάνω στο σόλο δίσκο του και όπως λέει, πήρε στα σοβαρά τη συμβουλή του Dave Grohl.

«Στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για το "Sonic Highways" τον ρώτησα πως τα καταφέρνει με τόσες μπάντες που συμμετέχει. Μου είπε "κράτα την χήνα με τα χρυσά αυγά. Το να κάνεις και ένα μικρό side-project δεν είναι δα και μεγάλη υπόθεση"»!

Παρά όμως το blues παρελθόν του, o ίδιος περιγράφει τον ήχο του ως μια πραγματική επιστροφή στις ρίζες. Και αυτό, καθώς στα 13 του όταν ο πατέρας του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα, τον έστειλε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει σε Latin κρουστά.

«Εμαθα τα πάντα. Μαράκες, μπόνγκος, timbales, clavas. Εζησα και στο Μεξικό δύο χρόνια και έμαθα καλά ισπανικά. Ο δίσκος θα είναι μια αναπάντεχη στροφή και διαφοροποίηση από τους ZZ Top. Αλλά υπάρχει κάτι που με τραβάει».

Μετά την ολόκληρωση του σόλο δίσκου του, ο 65χρονος Billy θα επιστρέψει βέβαια στους ZZ Top, οι οποίοι θα ξεκινήσουν εκ νέου συναυλίες μετά το ατύχημα που είχε (πέσιμο) ο Dusty Hill.
  • SHARE
  • TWEET