Ο άγνωστος κιθαρίστας των Metallica, Lloyd Grant

O τζαμαϊκανής καταγωγής μουσικός συμμετείχε στην πρώτη επίσημη ηχογράφηση της μπάντας

30/03/2015 @ 19:08
Όσοι έχουν διαβάσει βιογραφίες των Metallica ίσως θα θυμούνται το όνομα του Lloyd Grant, κιθαρίστα στα πρώτα βήματα της μπάντας.

O τζαμαϊκανής καταγωγής μουσικός συμμετείχε στην πρώτη επίσημη ηχογράφηση των Metallica, την εκδοχή δηλαδή του "Hit The Lights" που συμπεριλήφθηκε στην θρυλική συλλογή της Metal Blade Records, "Metal Massacre I".

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Rockzone Legends", ο Grant θυμήθηκε πως γνωρίστηκε με τον Lars Ulrich και πως κατέληξε να παίζει lead κιθάρες στην πρώτη επίσημη ηχογράφηση της μπάντας.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές του τί συνέβη» δηλώνει ο Grant, η δική μου και του Lars όμως είναι ότι γενικότερα τζαμάραμε στο Orange County της California, παίζαμε με διάφορους και ψάχναμε κι άλλους για να παίξουμε. Γνωριστήκαμε μέσω μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας που ονομαζόταν Recycler, έτσι ξεκίνησε.»

Ο Grant αναφέρει πως παρακολουθούσε ποδόσφαιρο με τον Ulrich όταν εκείνος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει γνωρίσει έναν τύπο που είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόντουσαν για να τζαμάρουνε (τότε μάλιστα άκουσε για πρώτη φορά το "Hit The Lights") και συνεχίζει:

«Μετά πήγα στον χώρο τους και παίξαμε μαζί μερικές φορές και κατόπιν μου είπε ότι θα συμπεριληφθούν σε μία συλλογή. Μου έφερε μια κασέτα με το "Hit The Lights" ηχογραφημένο σε τετρακάναλο και μου ζήτησε να παίξω μερικά σόλο.»
  • SHARE
  • TWEET