«Ο Ulrich μου έλεγε συνεχώς να κατεβάσω την ένταση του μπάσου»

Ο παραγωγός Steve Thompson ξεκαθαρίζει όσα συνέβησαν στην μίξη του "...And Justice for All"

23/03/2015 @ 11:17
Η περίφημη πλέον ιστορία πίσω από την ηχογράφηση του "...And Justice for All" του 1988, του πρώτου δίσκου των Metallica με τον Jason Newsted στο μπάσο, ενδιαφέρει ακόμα και σήμερα.

Και μιλάμε βέβαια για την τελική μίξη του μπάσου, που δεν… ακούγεται. Ο Newsted δεν παρέλειψε να παραπονεθεί και σειρά παίρνει ο παραγωγός Steve Thompson, ο οποίος είχε αναλάβει την τελική μίξη του δίσκου

Ο Thompson,γνωστός για τις δουλειές του με τους Guns N' Roses στο "Appetite for Destruction", τους Korn αλλά και με Paul Simon, Whitney Houston, Wu-Tang Clan και Madonna, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο ultimate-guitar.com. Διαβάστε μερικά σημεία της:

«Αυτό που ήθελα εγώ και αυτό που ήθελε ο Lars ήταν εντελώς διαφορετικό και με ενόχλησε. Τους αγαπούσα πολύ τους Metallica. Ήξερε κάθε παράμετρο του ήχου και όσα ήθελε στα ντραμς. Μάλιστα μας έδινε φωτογραφίες με το στήσιμο που απαιτούσε να κάνουμε»!

«Όταν μου έφεραν το δίσκο και τον άκουσα, σκέφτηκε πως ακούγεται σκατά! Απαίσια. Τους έδιωξα όλους από το στούντιο, επανασχεδίασα τον ήχο των ντραμς, ανέβασα τις κιθαρες. Ο Newsted σκότωνε στο μπάσο. Eίχε τον τέλειο "γάμο" με τις κιθάρες του Hetfiled»

«Ο Hetfield ήταν οκ, αλλά μόλις ο Urlich άκουσε ένα μόλις λεπτό μου είπε "κλείστο, που πήγε ο ήχος των ντραμς μου;" και τον ρώτησα αν το έλεγε σοβαρά, κοιτώντας με απορία τον James»

«Μετά είπε "κατέβασε το μπάσο τόσο, όσο ίσα ίσα να ακούγεται". Τον ρώτησα ξανά αν αστειεύεται και ο Lars ξαναείπε "και τώρα ρίξτο ακόμα 5 db πιο κάτω". Ήθελα να αποχωρήσω αλλά τελικά με έπεισε ο μάνατζέρ μου»

Ο Thompson είδε πριν λίγα χρόνια τον Urlich στην είσοδο των Metallica στο "Hall Of Fame" (στη φωτογραφία πιο κάτω) και μάλιστα του είπε «Τι απέγινε τελικά το μπάσο στο Justice;» και ο Thompson ήθελε να τον… πνίξει επιτόπου! «Πολλοί κατηγόρησαν εμένα για το αποτέλεσμα, αλλά δεν έφταιγα εγώ» καταλήγει.

thompsonUlrich
  • SHARE
  • TWEET