Ο Tyler, The Creator έγινε έξαλλος όταν βρήκε το νέο album των U2 στο κινητό του

Πανικό προκάλεσε η άνευ προηγουμένου τακτική προώθησης του νέου δίσκου των Ιρλανδών

15/09/2014 @ 10:19
Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιθετική τακτική προώθησης του καινούργιου άλμπουμ των U2.

Το "Songs Of Innocence" ανέβηκε αυτόματα σε 500 εκατομμύρια λογαριασμούς στο iTunes δίχως να το εγκρίνουν ή έστω να ειδοποιηθούν οι αντίστοιχοι χρήστες. Ο γνωστός rapper Tyler, The Creator συνέκρινε αυτήν τη πράξη με το ...να ξυπνάς με έρπη!

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την σειρά από tweets που έκανε όταν βρήκε το άλμπουμ των U2 στο κινητό του, δίχως να το έχει κατεβάσει ο ίδιος.



















Ο Tyler, the Creator δεν ήταν ο μοναδικός που κατέκρινε την τακτική των U2. Για παράδειγμα, οι Bombay Bicycle Club δήλωσαν πως η κίνηση αυτή είναι εντελώς αδιάκριτη. Παρόμοια, αρνητική στάση κράτησαν πολλοί χρήστες του iTunes.

Στους επικριτικές, ο Bono απάντησε: «Για τους ανθρώπους εκεί έξω που δεν ενδιαφέρονται να μας τσεκάρουν, σκεφτείτε το έτσι: το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρια κάποιων Ιρλανδών βρίσκονται στο junk mail σας.»

Ο Lee Trink, manager του Kid Rock και πρώην πρόεδρος τη Capitol Records δήλωσε: «Δεν είναι ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Είναι ένα διαφημιστικό κόλπο. Για τους μεγάλους καλλιτέχνες, ο πατροπαράδοτος τρόπος κυκλοφορίας ενός άλμπουμ αποτελεί παρελθόν και ο νέος τρόπος δεν έχει ανακαλυφθεί προς το παρόν. Αυτό που βλέπετε είναι απλά διάφοροι καλλιτέχνες να κάνουν προσπάθειες. Του Jay Z είναι η μία εκδοχή, της Beyonce η άλλη και τώρα έχουμε την εκδοχή των U2.»

Για το "Songs Of Innocence", ο Γιάννης Κοτζιάς έγραψε στην κριτική του: «Η ομάδα παραγωγής κλέβει την παράσταση από τους ίδιους τους U2».
  • SHARE
  • TWEET