Ο Tricky τον Απρίλιο στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας trip hop σκηνής έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

11/03/2014 @ 13:45
O Tricky, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας trip hop σκηνής, αλλά και γενικά της μουσικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών, επιστρέφει στη χώρα μας για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 11 Απριλίου στo Fuzz Live Music Club (Αθήνα) και το Σάββατο 12 Απριλίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη).

Από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο Adrian Thaws γεννήθηκε πριν από 46 χρόνια στο Bristol της Αγγλίας. Ως παραγωγός και μουσικός, αποτελεί ένα από τα τρία σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του trip hop, μαζί με τους Massive Attack και τους Portishead, έχοντας επηρεάσει πάρα πολλούς σύγχρονους και μεταγενέστερους καλλιτέχνες.

Το ντεμπούτο του άλμπουμ, "Maxinquaye", προτάθηκε για το Mercury Prize το 1995, ενώ το "Blowback" του 2001 τον έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Bjork, Martina Topley-Bird, Neneh Cherry, Beyonce, Bobby Gillespie (Primal Scream), Cyndi Lauper, Alanis Morissette, Ed Kowalczyk (Live), Nneka κ.ά.

Με το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, "False Idols" (2013), συνεχίζει να συναρπάζει με τον γνωστό σκοτεινό, πλούσιο και πολυεπίπεδο ήχο του που κατορθώνει να συνδυάζει στοιχεία από το hip hop μέχρι το rock με τα χαρακτηριστικά, σχεδόν ψυθιριστά, φωνητικά του.

«18 χρόνια μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο του, Maxinquaye, o Tricky πλησιάζει πολύ κοντά σε ένα Maxinquaye II!» - Mojo

«Πρόκειται για μία επιστροφή στη συνταγή της επιτυχίας, αν όχι για μία επιστροφή στην εξαιρετική φόρμα των πρώτων ημερών!» - Uncut

«To "False Idols" είναι ένας τεράστιος καλλιτεχνικός θρίαμβος. Δεν υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι. Σε αρκετά σημεία ακούγεται διαχρονικό!» - Pop Matters

«Αυτό είναι το άλμπουμ του Tricky που περιμέναμε από την εποχή του Blowback! Οι ρυθμοί του ηχούν φρέσκοι και συναρπαστικοί και τα φωνητικά του στοιχειωτικά και πανέμορφα!» - Tvpfreek

Ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ο Tricky έχει εμφανιστεί πολλές φορές στη χώρα μας, σε διάφορους χώρους (Ρόδον, Τεχνόπολις κ.ά.) και πάντα με μεγάλη επιτυχία, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στις δύο επερχόμενες συναυλίες στο Fuzz Live Music Club και το πανέμορφο νέο live venue της Θεσσαλονίκης, Fix Factory of Sound, που σίγουρα θα γεμίσουν από τους fans του πολύ σημαντικού αυτού καλλιτέχνη.

Χαρακτηριστικά κομμάτια από την καριέρα του Tricky: "Overcome" | "Karmacoma" (Massive Attack featuring Tricky) | "Black Steel" | "Hell Is Round The Corner" | "Evolution Revolution Love" | "Broken Homes" | "Nothing's Changed" | "Nothing Matters"

Official Website: trickysite.com
Facebook: facebook.com/TrickyOfficial
Soundcloud: soundcloud.com/trickyofficial

Tricky + opening act (t.b.a.)

Παρασκευή 11 Απριλίου, Fuzz Live Music Club (Αθήνα). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Η προπώληση ξεκινά στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Σημεία διάθεσης: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ticket House (Πανεπιστημίου 42).

Σάββατο 12 Απριλίου, Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Η προπώληση ξεκινά στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Σημεία διάθεσης: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ticket House, Lotus Record Shop.

Online διάθεση και για τις δύο συναυλίες: www.viva.gr & www.public.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET