Ο Trent Reznor για τη συνεργασία του με την Apple Music και για νέους Nine Inch Nails

Ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της νέας υπηρεσίας δηλώνει ότι «δεν είναι απλώς ένα μουσικό χονδρεμπόριο»

02/07/2015 @ 15:43
Σύμφωνα με το The Pulse Of Radio, ο Trent Reznor των Nine Inch Nails μίλησε αυτή την εβδομάδα με το Rolling Stone για τη συμμετοχή του στην Apple Music, τη νέα υπηρεσία streaming που λάνσαρε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο γίγαντας της τεχνολογίας.

Για να βοηθήσει στον εορτασμό του εγχειρήματος, στο οποίο ο Reznor είναι επικεφαλής διευθυντής του δημιουργικού τμήματος, έκανε διαθέσιμες ακυκλοφόρητες instrumental εκδοχές των άλμπουμ "The Fragile" και "With Teeth" της μπάντας.

Ο Reznor παραδέχτηκε ότι η δουλειά του για την Apple Music τον απομάκρυνε από το γράψιμο νέας μουσικής, αλλά αποκάλυψε ότι «παίζει με κάποια πράγματα», προσθέτοντας: «δεν είναι ένας δίσκος που προσπαθώ να τελειώσω σε ένα μήνα. Είναι πιο πολύ απλώς του να ψάχνεις στο σκοτάδι και να βλέπεις τι ακούγεται ενδιαφέρον. Είναι ωραίο να γίνεται αυτό κάθε λίγα χρόνια για να προσπαθήσουμε και να ανακαλύψουμε εκ νέου και να προσπαθήσουμε να μάθουμε τον εαυτό μας και τι μοιάζει συναρπαστικό σε μας σαν καλλιτέχνες.».

Ορμώμενος από την παρατήρηση ότι όλο και λιγότερο οι άνθρωποι αγοράζουν CD, ο Reznor δήλωσε πως ασχολήθηκε με την Apple Music επειδή «τα δικά του ταξίδια τον οδήγησαν να πιστεύει ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες (streaming), αν έχουν γίνει σωστά, πραγματικά θα είναι η καλύτερη εμπειρία για τους fan της μουσικής». Ο Reznor πρόσθεσε ότι η δική του εμπειρία με τις υπάρχουσες υπηρεσίες streaming «τον άφησαν με ένα αίσθημα ότι κάτι λείπει».

Ο Reznor επέμεινε ότι η Apple Music είναι διαφορετική από τις άλλες υπηρεσίες streaming επειδή «κάθε τραγούδι έχει επιλεγεί από κάποιον... Κάνει να αισθάνεσαι την μουσική πιο προσωπική και υψώνεται τόσο ώστε να γίνει κάτι που να αξίζει, όχι απλώς ένα μουσικό χονδρεμπόριο».
  • SHARE
  • TWEET