Ο Thurston Moore τον Απρίλιο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ο ηγέτης των Sonic Youth θα εμφανιστεί 24 Απριλίου στο Fix Factory of Sound και στις 25 στο Fuzz

12/02/2015 @ 00:11
Ο Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των Sonic Youth, έρχεται στη χώρα μας!

Μαζί με τη μπάντα του - αποτελούμενη από τον Steve Shelley (drummer των Sonic Youth), την Debbie Googe (μπασίστρια των My Bloody Valentine) και τον James Sedwards (κιθαρίστα των Chrome Hoof) – θα εμφανιστεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).

Η προπώληση - και για τις δύο συναυλίες - ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr) και Σάββατο 25 Απριλίου 2015, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817,www.fuzzclub.gr).

Το να κάτσουμε να γράψουμε ένα ολόκληρο κατεβατό για το ποιος είναι ο Thurston Moore μοιάζει μάλλον περιττό. Με λίγα λόγια, είναι ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς όχι απλά του εναλλακτικού αλλά, γενικά, του παγκόσμιου rock’n’roll στερεώματος, εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες.

Ηγετική μορφή των Sonic Youth, μίας από τις κορυφαίες και επιδραστικότερες μπάντες που ανέδειξε ποτέ η αμερικανική σκηνή, μέγιστος κιθαρίστας (από τους καλύτερους όλων των εποχών – και όχι μόνο επειδή το λέει το Rolling Stone), συνθέτης soundtracks (για ταινίες του Gus Van Sant, του Olivier Assayas και της Allison Anders), συνεργάτης γνωστών μουσικών (Glenn Branca, Lydia Lunch, John Zorn, Yoko Ono, R.E.M. κ.α.), κάτοχος μίας τεράστιας avant-garde δισκοθήκης, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Naropa, συγγραφέας και εκδότης λογοτεχνικών fanzines (KILLER, Sonic Death, Ecstatic Peace Poetry Journal). Περιεκτικά, αυτά είναι τα βασικότερα στοιχεία που συνθέτουν το βιογραφικό του Moore.

Το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι σίγουρα οι Sonic Youth, τους οποίους σχημάτισε το 1980, μαζί με τον Lee Ranaldo (που απολαύσαμε πρόσφατα live στην Αθήνα) και την μοναδική Kim Gordon, ενώ λίγα χρόνια αργότερα προστέθηκε στο line-up της μπάντας και ο Steve Shelley.

Ίσως να αρκούσε και μόνο το "Teen Age Riot" για να τους εντάξει στο πάνθεον της rock’n’roll μυθολογίας, αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα συγκρότημα που έχει στο ενεργητικό του ορισμένα albums που σημάδεψαν γενιές μουσικών (από τους Nirvana, τους Yo La Tengo και τους Pavement μέχρι τους And You Will Know Us By The Trail Of Dead και τους Blonde Redhead), όπως το εμβληματικό "Daydream Nation", το "Sister", το "Goo".

Το πρώτο προσωπικό album του Thurston Moore κυκλοφόρησε το 1995, με τίτλο "Psychic Hearts". Ακολούθησαν τα εξαιρετικά "Trees Outside The Academy" (2007) και "Demolished Thoughts" (2011), καθώς και το ομώνυμο album των Chelsea Light Moving (2013) που σχημάτισε το 2012.

Το τέταρτο album του κυκλοφόρησε μέσα στο 2014 από τη Matador Records. Το "The Best Day" ηχογραφήθηκε με τη συνδρομή της μπάντας με την οποία θα μας επισκεφτεί και κέρδισε μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες δουλειές που ακούσαμε μέσα στην περασμένη χρονιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • SHARE
  • TWEET