Ο Serj Tankian παίρνει θέση για τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα

«Είναι ώρα να σταματήσουμε αυτήν την αθλιότητα που είναι γνωστή σαν ισραηλινή κατοχή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης»

22/07/2014 @ 11:43
Ο Serj Tankian των System Of A Down, εκτός από ταλαντούχος μουσικός, είναι γνωστός για τον έντονα πολιτικοποιημένο λόγο του και για το γεγονός ότι δεν «μασάει» τα λόγια του.

Ο Tankian ανήρτησε στον τοίχο του στο Facebook το εξής κείμενο:

«Είναι ώρα να σταματήσουμε αυτήν την αθλιότητα που είναι γνωστή σαν ισραηλινή κατοχή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Το τραγούδι "Occupied Tears" από το άλμπουμ μου, "Harakiri", αφορά στην υποκρισία των ανθρώπων που έχουν περάσει τέτοιες βαναυσότητες με το ολοκαύτωμα και τώρα αποφασίζουν να είναι κατακτητές άλλων ανθρώπων. Ο John Kerry των Η.Π.Α. πιέζει ώστε να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Αρχή έχουν ενωθεί ως ένα. Ο Netenyahu προσπάθησε να τους χωρίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Εν τέλει, οι απαγωγές λειτούργησαν σαν πολιτικό πρόσχημα για να επανα-φυλακίσουν τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους που είχε ελευθερώσει το Ισραήλ. Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες ως αντίποινα και το Ισραήλ αποφάσισε ότι θέλει να δημιουργήσει ειρήνη μια και καλή, εισβάλλοντας στην Γάζα και να αλλάξει τους όρους συζήτησης από μόνιμη ειρήνη σε προσωρινή ανακωχή.»

«Και ένα τελευταίο πράγμα: Κατηγορίες για αντισημιτισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμποδίσουν ειλικρινείς συζητήσεις για αυτά τα θέματα, ειδικά εδώ στις Η.Π.Α..»

Δείτε το video clip του "Occupied Tears" εδώ.
  • SHARE
  • TWEET