O Peter Hook μηνύει τους New Order

Το πρώην μέλος της μπάντας διεκδικεί εκατομμύρια λίρες από διαφυγόντα κέρδη και κατηγορεί για απάτη τους «πρώην φίλους» του

30/11/2015 @ 17:26
O Peter Hook, πρώην μπασίστας των New Order, μηνύει τα μέλη της ιστορικής βρετανικής μπάντας για «λεηλάτηση» του ονόματος και απόκρυψη των πραγματικών κερδών σε αυτόν.

Ο Hook έφερε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ισχυριζόμενος πως έχει ήδη χάσει 2.3 εκατομμύρια λίρες από τις υπόγειες τακτικές των «πρώην φίλων», όπως τους χαρακτηρίζει, Bernard Sumner, Stephen και Gillian Morris. Μέσω του δικηγόρου του, θεωρεί πως οι τρεις τους έφτιαξαν μια νέα εταιρεία το 2011, κάτι που του απέκρυψαν για πολύ καιρό.

«Σε μια τετραετία κέρδισαν 7.8 εκατομμύρια και ο πελάτης μου είδε ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά. Είναι σαν να συνωμότησαν ο George Harrison με τον Ringo Starr για να κόψουν το μερίδιο του Paul McCartney και να μην το πουν ούτε καν στην Yoko Ono» λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Ο 59χρονος Peter Hook, ίδρυσε με τους άλλους τρεις τους New Order μετά το τέλος των Joy Division. Αποχώρησε από την μπάντα το 2007.
  • SHARE
  • TWEET