Ο Micheal Mills (Toehider) απαντάει στις δηλώσεις που έκανε ο Arjen Lucassen (Ayreon) στο Rocking.gr

Αγχώθηκε πιο πολύ απ' όταν επρόκειτο να δουλέψει με τον Bruce Dickinson, o Arjen Lucassen

07/11/2013 @ 09:48
Οι Toehider είναι ένα άγνωστο, μα εξαιρετικά ταλαντούχο alternative / prog συγκρότημα από την Αυστραλία. Το Rocking.gr σας είχε μιλήσει για αυτούς στις underground κυκλοφορίες του 2011...

Ο mastermind των Ayreon, Arjen Lucassen, άκουσε φέτος κατά τύχη τον τραγουδιστή και ιθύνοντα νου των Toehider στο Youtube, έμεινε άναυδος από τις ικανότητές του και του προσέφερε το ρόλο του Father στη νέα rock opera των Ayreon, "The Theory Of Everything".

Το Rocking.gr επικοινώνησε με τον Lucassen σε πρόσφατη συνέντευξη, όπου και ο Ολλανδός μίλησε για τους εκλεκτούς καλεσμένους της νέας του δουλειάς, όπως οι JB Christoffersson (Grand Magus), Cristina Scabbia (Lacuna Coil), John Wetton (Asia, King Crimson, Uriah Heep, Wishbone Ash κ.α.), Tommy Karevik (Kamelot, Seventh Wonder).

Μίλησε, επίσης, με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για τον Michael Mills των Toehider, δηλώνοντας: «Ξέρεις, έχω δουλέψει με τον Bruce Dickinson, τον Russell Allen, με όλους αυτούς τους stars και δεν είχα αγχωθεί καθόλου, αλλά αυτή τη φορά ήμουν πραγματικά αγχωμένος. Επειδή αυτός ο περίεργος τύπος από το youtube είχε έρθει, και μπορεί ίσως να ανακάλυπτε πως είμαι ένας απλός βλάκας... Για μένα στέκεται εκεί ψηλά με τον Devin Townsend και τον Frank Zappa και τον Neal Morse και όλους αυτούς. Είναι μια ιδιοφυία και όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει για αυτόν.»

Ο Michael Mills απάντησε μέσω του Facebook των Toehider στο εγκώμιο του Lucassen στην ιστοσελίδα μας, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα λόγια είναι «απίστευτα κολακευτικά» και προσθέτοντας ότι «τα είχε κάνει πάνω του από το άγχος και αυτός!»

Στα σχόλια κάτω από την συγκεκριμένη ανάρτηση, ανάμεσα στους οπαδούς του συγκροτήματος, έκανε την εμφάνισή του ο ίδιος ο Lucassen, λέγοντας: «Ό,τι είπα είναι αλήθεια. Συγγνώμη που σε είπα περίεργο τύπο! Χαχα!»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Arjen Lucassen στο Rocking.gr σχετικά με τον Mills:

Τελευταίος, αλλά εξίσου σημαντικός, ο Michael Mills μοιάζει σαν μία σπουδαία ανακάλυψη. Πώς ήρθες σε επαφή μαζί του;
Διαβάζω πολλά περιοδικά και πάντα σημειώνω τα συγκροτήματα που με ενδιαφέρουν, και μπορεί να είναι αχρείαστη πληροφορία, αλλά τα διαβάζω όλα αυτά τα περιοδικά στην τουαλέτα και μετά κάθομαι και κάνω ολόκληρες λίστες. Όταν μετά από κάποιες εβδομάδες έχω μερικές λίστες με εκατοντάδες μπάντες, κάθομαι στο youtube και τις τσεκάρω. Και ένα από αυτά τα συγκροτήματα ήταν οι Toehider, οι οποίοι περίμενα να ακούγονται σαν παλαιοί Queen, όπως στην περίοδο του "Queen II", που είναι και η αγαπημένη μου. Τους άκουσα και είπα «Είναι όντως καλοί. Μου αρέσουν τα πάντα σχετικά με αυτούς». Εκείνη τη στιγμή, στα δεξιά του Youtube, εκεί που υπάρχουν όλα αυτά τα προτεινόμενα video είδα έναν περίεργο τύπο, που φορούσε ένα μικρό καπέλο και έπαιζε το "Thick As A Brick" σε ένα αναποδογυρισμένο μπουζούκι. Και ήταν άψογος. Αυτό με οδήγησε σε έναν περίεργο τύπο που έκανε μία ακουστική διασκευή του "Bohemian Rhapsody", με μία ακουστική κιθάρα, με μία μόνο προσπάθεια. Άφησα ένα σχόλιο, «Έι, φίλος, πολύ καλή δουλειά», και μου απάντησε «Είμαι μεγάλος θαυμαστής σου, σε ευχαριστώ». Ήρθα σε επαφή μαζί του και όπως αποδείχθηκε, αυτός ήταν ο τύπος που τραγουδούσε στους Toe Hider. Αυτή ήταν πολύ μεγάλη σύμπτωση και τον ρώτησα αμέσως «Θα σε ενδιέφερε να τραγουδήσεις στο επόμενο άλμπουμ μου;» Δεν είχα ξεκινήσει καν να δουλεύω για τους Ayreon σε εκείνο το σημείο. Απάντησε «Φυσικά, ό,τι και να είναι, θα έρθω από εκεί.» Έτσι ήρθε από την Αυστραλία και έμεινε εδώ για ένα μήνα, παρόλο που εγώ τον χρειαζόμουν για μόνο δύο μέρες! Αλλά μου είπε «Μπορείς να επιλέξεις το πότε θα έρθω» (γέλια). Έμεινε κάπου στο Άμστερνταμ και δούλευε πάνω σε στίχους, και εγώ αγχώθηκα πραγματικά. Ξέρεις, έχω δουλέψει με τον Bruce Dickinson, τον Russell Allen, με όλους αυτούς τους stars και δεν είχα αγχωθεί καθόλου, αλλά αυτή τη φορά ήμουν πραγματικά αγχωμένος. Επειδή αυτός ο περίεργος τύπος από το youtube είχε έρθει, και μπορεί ίσως να ανακάλυπτε πως είμαι ένας απλός βλάκας...

Ναι, ναι, καλά... (γέλια)
Ειλικρινά, ήμουν σε μία κατάσταση «Ω Θεέ μου!» όταν ήρθε και ήταν τελικά εντελώς το αντίθετο από αυτό που περίμενα. Βασικά ήταν ένας πολύ ντροπαλός τύπος, πολύ ευγενικός, με τον οποίο ήταν πολύ εύκολο να συνεργαστείς, και πιστεύω πως είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες του κόσμου. Για μένα στέκεται εκεί ψηλά με τον Devin Townsend και τον Frank Zappa και τον Neal Morse και όλους αυτούς. Είναι μια ιδιοφυία και όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει για αυτόν.

Παραδέχομαι πως δεν τον ήξερα, αλλά θα ψάξω για αυτόν, καθώς έχω εντυπωσιαστεί.
Ναι! Η δική του μουσική μοιάζει πολύ με τους παλαιούς Queen. Έχει χιούμορ, δεν είναι εμπορική μουσική, μου είναι δύσκολο να την περιγράψω...
  • SHARE
  • TWEET