Ο Lars Ulrich υπερασπίζεται τους U2

Μετά τα εγκωμιαστικά του σχόλια για τους Oasis, ο Ulrich λέει τα καλύτερα και για τους U2

01/10/2014 @ 19:25
Η αλήθεια είναι πως ο περισσότερος κόσμος τάχθηκε ανοιχτά κατά της επιλογής των U2 να ανεβάσουν δίχως έγκριση στους λογαριασμούς των χρηστών του iTunes τον καινούργιο τους δίσκο. Ο drummer των Metallica, Lars Ulrich, ήταν από τους λίγους που βγήκαν να τους υπερασπιστούν.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το Billboard, ο Ulrich είπε τα εξής:

«Οι U2 είναι οι πιο cool απ' όλους. Έχουμε 2014 και όποιος σκέφτεται καινοτόμα ή προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να σπάσει το κατεστημένο του κόσμου της μουσικής θα έπρεπε να επιδοκιμάζεται. Για μένα δεν έχει σημασία αν το πείραμα πέτυχε ή όχι. Το θέμα είναι να έχουμε τα κότσια και να βλέπουμε μπροστά, ούτως ώστε να δοκιμάσουμε κάτι ριζοσπαστικό. Αυτόν τον καιρό που είμαστε χωμένοι στην δημιουργική διαδικασία, κάθε τέτοια επαναστατική προσπάθεια αποτελεί έντονη πηγή έμπνευσης για εμάς.»

Σε άλλα πρόσφατα νέα, ο Ulrich έπλεξε πρόσφατα το εγκώμιο και των Oasis, λέγοντας ότι η αγάπη του για την μπάντα ξεκίνησε όταν διάβασε μια συνέντευξή τους και κάθε δεύτερη λέξη ήταν είτε "fuck" είτε "cunt".

«Η συνέντευξη ξεχείλιζε attitude και μια γενικότερη αντίληψη του να μην δίνεις δεκάρα για τίποτα. Αυτό ήταν κάτι το φρέσκο για την εποχή, αφού τότε βρίσκονταν στα ντουζένια τους οι shoegazing δεν-μπορώ-να-διαχειριστώ-το-ροκσταριλίκι καλλιτέχνες που γίνονταν ολοένα και περισσότερο mainstream.»

«Αν δεν ζούσες στην Αγγλία δεν μπορείς να το καταλάβεις», συνέχισε ο Ulrich. «Δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις τη σημασία των Oasis στην αγγλική κουλτούρα στα μέσα των '90s. Υπήρξαν ένα τεράστιο φαινόμενο. Ακόμα και αν δεν άρεσαν σε όλους, όλοι είχαν μια άποψη για τους Oasis. Κανείς δεν τους αγνοούσε. Κανένας!»

Ο Ulrich έκλεισε δηλώνοντας: «Οι Oasis ήταν το soundtrack της ζωής μου τα τελευταία 20 χρόνια ύπαρξής μου σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη. Έχω ιστορίες και εικόνες στο μυαλό μου που ταιριάζουν με τα πάντα: από την πρώτη φορά που άκουσα συγκεκριμένα τραγούδια και διάβασα συγκεκριμένα άρθρα, μέχρι τα ευτράπελα που έλαβαν χώρα στις τάξεις του συγκροτήματος.»

Για τον φετινό δίσκο των U2, "Songs Of Innocence", ο Γιάννης Κοτζιάς έγραψε στην κριτική του: «Η ομάδα παραγωγής κλέβει την παράσταση από τους ίδιους τους U2».

Ταυτόχρονα, οι U2 αποκάλυψαν ότι έχουν κατά 70% έτοιμη την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά, "Songs Of Experience".
  • SHARE
  • TWEET