Ο James Murphy θέλει να μετατρέψει το μετρό της Νέας Υόρκης σε τεράστια συμφωνική ορχήστρα

Ο frontman των LCD Soundsystem σχεδιάζει τη δική του «Συμφωνία του Μετρό»

16/06/2015 @ 13:33
Ο frontman των LCD Soundsystem, James Murphy, ξεκίνησε ένα νέο project, την «Συμφωνία του Υπόγειου Σιδηρόδρομου» ("Subway Symphony"), το οποίο έχει ως στόχο να μετατρέψει το μετρό της Νέας Υόρκης σε μια «συμφωνία τουρνικέ», δίνοντας σε κάθε σταθμό έναν διαφορετικό, χαρακτηριστικό ήχο τουρνικέ (το περιστρεφόμενο κιγκλίδωμα στα εισιτήρια).

Ο Murphy ανακοίνωσε πρώτη φορά τα σχέδιά του για το εγχείρημα το 2013, ενώ τώρα μια νέα συνεργασία του με την Heineken θα βοηθήσει να γίνουν επιτέλους οι ιδέες του πραγματικότητα.

Ο μουσικός είχε δηλώσει στο παρελθόν για το φιλόδοξο project: «Έχω ήδη αγωνισθεί για 14 χρόνια για να κάνω όλα τα τουρνικέ του μετρό να παράγουν τη μουσική που θέλω. Σκοπεύω να κάνω κάθε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης να διαθέτει ένα διαφορετικό σύνολο από βασικές νότες, έτσι ώστε οι άνθρωποι, μεγαλώνοντας στην πόλη, θα ακούν αργότερα στη ζωή ένα μουσικό κομμάτι και να πουν, "Ω, αυτό ακούγεται πολύ σαν την Union Square!"».

Τώρα, ο ίδιος αναφέρει σε δελτίο τύπου: «Η Νέα Υόρκη είναι ένα πανέμορφο, μοναδικό μέρος και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να κάνουν ό, τι χρειαστεί για να ζήσουν εδώ – έχουν να κάνουν με τα πλήθη και την αναταραχή και τον θόρυβο- αξίζουν ένα μικρό ηχητικό δώρο όπως αυτό. Επιθυμώ να μετατρέψω την κακοφωνία του μετρό σε μοναδικά μουσικά κομμάτια. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό πράγμα, αλλά αυτό είναι ακριβώς το νόημα. Είναι ένας τόσο απλός κι εύκολος τρόπος να κάνω τον υπέροχο αυτόν τόπο που αποκαλώ «σπίτι» ακόμα πιο ωραίο.»

Ο Murphy δηλώνει την πρόθεσή του να έχουν «εγκατασταθεί τα νέα «μουσικά» τουρνικέ στο πρώτο σταθμό» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ωστόσο, η ΜΤΑ (Metropolitan Transportation Authority, δηλαδή η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών) της Νέας Υόρκης έχει εκδώσει ανακοίνωση στην Gothamist μέσω της οποίας αρνείται ότι το έργο θα ευοδωθεί: «Έχουμε ακούσει τι έχει να πει και, όπως του έχουμε πει πολλές φορές, δεν μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος. «Οι ήχοι είναι ένα στοιχείο της ADA για άτομα με προβλήματα όρασης και εμείς δεν θα επιτρέψουμε το χάος και τον κίνδυνο για αυτούς τους ανθρώπους για ένα έργο τέχνης. Θα ήταν ένα πολύ ωραίο έργο βέβαια, μην παρεξηγηθούμε, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε 6.000.000 πολίτες την ημέρα να "την πληρώνουν" για αυτό. Ως προϋπόθεση της μαγνητοσκόπησης κάποιων πλάνων στο μετρό, τους βάλαμε να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε και δεν θα το κάνουμε.»

Παρακολουθήστε εδώ το trailer για το πολύ ενδιαφέρον αλλά αμφίβολο μουσικό project και βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
  • SHARE
  • TWEET