O Ian Anderson θυμάται τη βραδιά που οι Jethro Tull κέρδισαν το Grammy από τους Metallica

«Οι οπαδοί των Metallica τσαντίστηκαν ιδιαιτέρως με τη βράβευσή μας»

24/01/2014 @ 20:38
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Billboard ο frontman των Jethro Tull, Ian Anderson, θυμήθηκε τη βραδιά των Grammy Awards του 1989 όπου στην κατηγορία «Best Hard Rock / Metal Performance Vocal or Instrumental» οι Jethro Tull ως outsiders με το "Crest Of A Knave" κέρδισαν το βραβείο αντί για το μεγάλο φαβορί τους Metallica που ήταν υποψήφιοι με το "...And Justice For All", κάτι που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια ως προς τα βραβεία.

Ο Ian Anderson όντας σίγουρος πως θα κερδίσουν οι Metallica και επειδή είχε δουλειά στο studio δεν είχε πάει στην τελετή στο Los Angeles και έμαθε πως κέρδισε το συγκρότημά του το Grammy από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τη δισκογραφική εταιρεία.

Την επόμενη μέρα συνειδητοποίησε πως η απρόσμενη βράβευση των Jethro Tull αντί για των Metallica είχε προκαλέσει έναν μικρό χαμό και είχε τσαντίσει ιδιαιτέρως τους οπαδούς των Metallica. Χαρακτηριστική σκηνή των βραβείων ήταν πως όταν ο Alice Cooper ανακοίνωσε τους Jethro Tull ως νικητές, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού γιούχαρε. Ο Ian Anderson δήλωσε πως το να παραλάμβανε το βραβείο τελικά υπό γιουχαΐσματα δεν θα τον ένοιαζε καθόλου και δεν μπορεί να φανταστεί τι θα έλεγε από το βήμα.

Παρ' ότι δεν ήταν στην τελετή, ο frontman των Jethro Tull δεν σνομπάρει το θεσμό των Grammy αλλά τα θεωρεί κάτι σημαντικό και δηλώνει υπερήφανος που η μπάντα του κατάφερε και κέρδισε.
  • SHARE
  • TWEET