Ο Geezer Butler μιλάει για το setlist της επερχόμενης περιοδείας των Black Sabbath και θυμάται τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος

10/04/2013 @ 12:07
Στη δεκαετία του 1970 θα επικεντρωθούν οι Black Sabbath για την επερχόμενη περιοδεία τους, όπως δήλωσε ο Geezer Butler στο The Metal Forge, κάτι που είναι άλλωστε το λογικό και αναμενόμενο, ενώ θα ακουστούν επίσης δυο-τρία κομμάτια από το επερχόμενο "13".

«Το υλικό μας είναι από τότε, οπότε η δεκαετία με την οποία θα ασχοληθούμε είναι τα 70s. Πρέπει να παίξουμε τα βασικά μας κομμάτια, όπως τα "Iron Man", "Paranoid", "Black Sabbath", "War Pigs", "Children Of The Grave", αλλά είναι καλό να βάλουμε μέσα και λιγότερο γνωστό υλικό».

Έπειτα, ο Butler μίλησε για τις πρώτες μέρες των Black Sabbath:

«Τους πρώτους δύο δίσκους τους ηχογραφήσαμε σε δύο 4-track μηχανήματα. Ο πρώτος δίσκος μας πήρε δύο μέρες, ο δεύτερος πέντε. Ήταν σαν να δίνουμε συναυλία στο στούντιο. Καθώς εξελισσόταν η τεχνολογία, ήταν κατάρα να έχουμε πολλά κανάλια να ηχογραφήσουμε. Χάναμε τον προσανατολισμό μας σαν συγκρότημα. Ήταν πολύ καλό για να πειραματίζεσαι αλλά στους επόμενους δίσκους σπαταλούσαμε πολύ χρόνο και χρήματα στο να μην κάνουμε τίποτα ουσιαστικό στο στούντιο την περισσότερη ώρα.»

Έπειτα θυμήθηκε τα πρώτα του βήματα σαν μουσικός, πριν καν πάρει μπάσο:

«Δεν είχα δει κανέναν να παίζει μπάσο σαν τον Jack Bruce (Cream) πριν. Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον Eric Clapton, τα δικά μου στον Jack. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα αρκετά λεφτά να πάρω μπάσο. Είχα, όμως, μια κιθάρα Fender Telecaster. Την πλήρωνα 50 πένες για πάνω από τέσσερα χρόνια. Δεν μπορούσα να την πουλήσω μέχρι να την ξεπληρώσω. Όταν μαζευτήκαμε με τους Sabbath, χαμήλωνα το κούρδισμά της για να μοιάζει ο ήχος της με μπάσου. Στην πρώτη μας συναυλία δανείστηκα το μπάσο ενός φίλου. Είχε μόνο τρεις χορδές –και εκείνη η συναυλία ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα μπάσο στη ζωή μου. Τελικά αντάλλαξα την Fender Telecaster μου με ένα μπάσο Fender Precision και λύθηκε το πρόβλημα.»
  • SHARE
  • TWEET