Ο Fernando Ribeiro των Moonspell στο πλευρό της Ελλάδας

«Νοn serviam» είναι το μήνυμα του Πορτογάλου μουσικού

30/06/2015 @ 10:43
Ξεκινώντας και αυτός με στίχο από την Οδύσσεια του Ομήρου («Έσο δυνατός, λέει η καρδιά μου, γιατί είμαι στρατιώτης και έχω δει χειρότερα») όπως και οι Thievery Corporation χθες, ο τραγουδιστής των Moonspell, Fernando Ribeiro ανέβασε στη δική του σελίδα στο facebook αλλά και αυτή της μπάντας, μήνυμα συμπαράστασης στη χώρα μας.

Διαβάστε τι γράφει: «Δεν ξέρω τι πιστεύουν τα αδέλφια μου στους Moonspell για αυτό το θέμα. Αυτό που θα γράψω είναι καθαρά προσωπικό, και αφορά την αηδία μου σε όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη η οποία δείχνει το σάπιο πρόσωπό της πίσω από τη μάσκα. Ακόμα κι αν οι Ελληνες πολιτικοί ήταν κακοί μάνατζερ και ξόδεψαν χρήματα ηλίθια (κάτι ξέρουμε στην Πορτογαλία), για μένα η Ελλάδα -και δεν μιλάω καν για την Ιστορία της- δεν είναι παρά ένα παράδειγμα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης. Έχω πολλούς φίλους εκεί και στέκομαι στο πλάι τους. Όπως μου είπε πολύ σοφά ένας φίλος που έγινε 43 ετών, non serviam».

Mάλιστα, ο διαχειριστής της σελίδας επιτίθεται σε όσους γράφουν υβριστικά και κοντόφθαλμα σχόλια εναντίον της Ελλάδας, λέγοντάς τους πως θα σβήνονται άμεσα. «Τέτοιου είδους παραπληροφόρηση και η φτωχή ύπαρξη επιχειρημάτων, είναι αυτό που θέλουν οι πολιτικοί για να μας κάνουν να νομίζουμε πως όλοι μας πληρώνουμε τις διακοπές των Ελλήνων. Λάθος. Πληροφορηθείτε πριν μιλήσετε».

To μήνυμα του Fernando Ribeiro

  • SHARE
  • TWEET