O Eminem μηνύει το κυβερνών κόμμα της Νέας Ζηλανδίας

Αιτία η χρήση του "Lose Yourself" στην προεκλογική καμπάνια του πρωθυπουργού της χώρας

17/09/2014 @ 18:52
Ο Αμερικανός rapper Eminem και η εταιρεία publishing που τον εκπροσωπεί κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Εθνικού Κόμματος και κυβερνώντος κόμματος της Νέας Ζηλανδίας για την χρήση του "Lose Yourself" χωρίς την άδεια του καλλιτέχνη.

Ο πρωθυπουργός John Key χρησιμοποίησε το βραβευμένο με Όσκαρ γνωστό χιτ του Eminem στην φετινή επανεκλογή του. Η νομική υπηρεσία της κυβέρνησης δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε πριν τη δική, αλλά πηγές αναφέρουν πως είχαν πάρει άδεια από δισκογραφική στην Αυστραλία και είχαν φτάσει σε συμβιβασμό και σταμάτησαν να παίζουν το τραγούδι.

Ωστόσο οι δικηγόροι του Eminem δηλώνουν πως κανείς δεν ενημέρωσε τον πελάτη τους. «Είναι απογοητευτικό το κόμμα που έχει κάνει τόσα για τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και ιδιοκτησίας να ξέρει τόσο λίγα για αυτά», αναφέρουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Eminem μηνύει για τη μουσική. Το έχει κάνει στο παρελθόν ακόμα τρεις φορές, ενώ ακόμα πιο συχνό είναι πλέον το φαινόμενο των αγωγών σε πολιτικά κόμματα από καλλιτέχνες για χρησιμοποίηση τραγουδιών τους.
  • SHARE
  • TWEET