O David Bowie είπε δύο φορές «όχι» στους Red Hot Chili Peppers

O Thin White Duke απέρριψε πρόταση για να κάνει παραγωγή σε "By the Way" και "Stadium Arcadium"

29/01/2016 @ 10:12

O τραγουδιστής των Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, αποκάλυψε πως ο David Bowie αρνήθηκε δύο φορές πρότασή τους για συνεργασία.

Η αμερικανική μπάντα ρώτησε τον Bowie αν ενδιαφερόταν να κάνει παραγωγή στο δίσκο του 2002 "By the Way". Παρά την άρνησή του, επανήλθαν με παρόμοια πρόταση και για το "Stadium Arcadium" του 2006.

«Σε κάθε δουλειά μας πάντα παίρνουμε ομαδικές αποφάσεις. Λέγαμε μεταξύ μας: Ποιόν θα πάρουμε να μας κάνει την παραγωγή; Πρέπει να δοκιμάσουμε κάποιον νέο. Aς καλέσουμε τον David Bowie! OK, ας τον πάρουμε».

Ο Kiedis θυμήθηκε πως τον πήραν τηλέφωνο και είπε ευγενικά όχι. «Του γράψαμε μετά μερικά μεγάλα emails, εξηγώντας τα πάντα, τους λόγους που ήρθε ο καιρός να συνεργαστούμε. Μας είπε 2,3 φορές ακόμα, όχι. Με ευγένεια ξανά. Θυμάμαι πως ήμουν καταστενοχωρημένος αλλά μετά άκουσα τον Chad στα ντραμς και είπα καλά είμαστε, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο».

Ο frontman των Chili Peppers, των οποίων ο τελευταίος δίσκος "I'm with You" κυκλοφόρησε το 2011, αποκάλυψε πως και ο διάσημος παραγωγός Brian Eno, γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Bowie, τους είπε όχι οκτώ φορές!

  • SHARE
  • TWEET