Ο Bruce Dickinson μιλάει για τον νέο δίσκο των Iron Maiden και το ενδεχόμενο μιας ακόμη επετειακής περιοδείας

Πώς φροντίζει ο ίδιος να διατηρεί τη φωνή του

14/10/2013 @ 11:23
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο αργεντίνικο μέσο Vorterix, o Bruce Dickinson αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον νέο δίσκο των Iron Maiden, το ενδεχόμενο μιας ακόμη επετειακής περιοδείας και το πώς διατηρεί τη φωνή του.

Όσον αφορά στην επόμενη studio δουλειά των Iron Maiden, ανέφερε ότι θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια στο "The Final Frontier", χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει πότε αυτή θα πρέπει να αναμένεται. Παρ' όλα αυτά αποκάλυψε πως ο ίδιος έχει γράψει αρκετό καινούριο υλικό.

Για το ενδεχόμενο μιας ακόμη επετειακής περιοδείας που θα καλύπτει την 90s περίοδο του group, δήλωσε ότι πρώτα θα πρέπει να τελειώσει η περιοδεία για το Maiden England, εκτιμώντας πως οι οπαδοί των Iron Maiden που θα ήθελαν κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή θα ικανοποιηθούν.

Αναφερόμενος στο πως καταφέρνει να διατηρεί τη φωνή του μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες επαγγελματικής καριέρας δήλωσε τα εξής:

«Δεν είχα ποτέ δάσκαλο φωνητικής ή κάτι τέτοιο. Έμαθα όμως από τους άλλους. Ένα πράγμα που έκανα ήταν να μελετήσω, μόνος μου, κοιτώντας βιβλία και μαθαίνοντας πως λειτουργεί η μηχανική της φωνής. Δεν είμαι γιατρός ή κάτι τέτοιο, αλλά διάβασα γι' αυτό. Θέλεις να μάθεις γιατί ακούγεται όπως ακούγεται και πως να τη φροντίσεις. Ποτέ δεν πήρα τα στεροειδή που παίρνουν κάποιοι αν έχουν πρόβλημα με τη φωνή τους. Εάν η φωνή μου ήταν τόσο χάλια και δεν μπορούσα να τραγουδήσω χωρίς αυτά, απλά δεν τραγουδούσα.»
  • SHARE
  • TWEET