Ο Bruce Dickinson διέψευσε ότι κατασκευάζει πολεμικά αεροσκάφη για τις Η.Π.Α.

13/09/2013 @ 11:45
Ως γνωστόν, ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, έχει την Cardiff Aviation Limited, η οποία ιδρύθηκε πέρσι το καλοκαίρι, μία επαγγελματική κίνηση που προήρθε από την αγάπη του διάσημου τραγουδιστή για τα αεροπλάνα, καθότι και ο ίδιος είναι πιλότος Boeing 757.

Με πρόσφατες δηλώσεις του, διέψευσε τις φήμες ότι έλαβε 500 εκατομμύρια δολάρια από τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α. για να κατασκευάσει μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη. Τον ισχυρισμό τον είχε κάνει η ιστοσελίδα Dorset Eye, η οποία ανέφερε ως πηγή της μια νοτιοαφρικάνικη ιστοσελίδα.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν αφορούσε την Cardiff Aviation Limited, αλλά την Hybrid Air Vehicles, στην οποία ήταν μέτοχοι από τα πρώτα στάδιά της ο Bruce Dickinson και ο παραγωγός των Iron Maiden, Rod Smallwood και μέχρι και σήμερα εμπλέκονται ενεργά μαζί της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Όπως συμβαίνει με πολλά σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα, αυτοί που τα εφαρμόζουν στα αρχικά τους στάδια και αυτοί που τα χρηματοδοτούν είναι πολλές φορές φορείς σχετικοί με τον πόλεμο. Αυτό συμβαίνει παντού, από τα ταξίδια στο διάστημα μέχρι την κατασκευή φαρμάκων. Η μοναδική χρήση για στρατιωτικούς σκοπούς της HAV στο μέλλον θα ήταν για ανυψώσεις βαρέων αντικειμένων, μεταφορά ή εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπούς παρόμοιους σκοπούς, σώζοντας έτσι ζωές πολιτών και στρατιωτικών.»
  • SHARE
  • TWEET