Ο Aphex Twin απαντάει στις ερωτήσεις των Skrillex, Nicolas Jaar, Caribou κ.α.

Μιλάει για το "SYRO", την EDM και για το αν αφήνει τον Skrillex να οδηγήσει το τανκ του

31/12/2014 @ 12:26
Για την 25η επέτειο του περιοδικού ηλεκτρονικής μουσικής, Groove, ο Aphex Twin απάντησε στις απορίες των συναδελφων του, μεταξύ των οποίων οι Skrillex, Apparat, Caribou, Nicolas Jaar και Hot Chip.

Ο Apparat τον ρώτησε γιατί δεν κυκλοφορεί πολλή μουσική τελευταία και εξήγησε: «Επειδή δεν μου χρειάζεται. Γράφω μουσική συνεχώς, όσο πολύ μπορώ, αλλά το να το κυκλοφορήσω είναι όλο και πιο δύσκολο. Ο λόγος είναι ότι γράφω τόση μουσική που όταν έρχεται η στιγμή να τα συνδέσω, τα παρατάω μετά από μερικές ώρες... Είναι τόσο πολλά που χάνομαι. Όμως, τώρα είμαι στη φάση που ακούω και γράφω. Ελπίζω να κυκλοφορήσουμε πολύ πράγμα.»

Όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη επαναθέρμανση της EDM μουσικής, απάντησε: «Δεν έχω θέμα. Στην πραγματικότητα, δεν με νοιάζει τι κάνει ο κόσμος. Με νοιάζει μόνο τι παίζουν. Δεν μου μοιάζει σχετικό, πάντως, με οτιδήποτε κάνω.»

Σχετικά με το αν είναι ακόμα κάτοχος τανκ και αν αφήνει τον Skrillex να το οδηγήσει: «Μπορεί να έρθει όποτε θέλει, ναι! Είναι ακόμα στο σπίτι της αδερφής μου στην Ουαλία!»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ, όπου όλοι οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα βρουν σίγουρα ενδιαφέροντα πράγματα.

Για τον φετινό δίσκο του Aphex Twin, ο Θεοδόσης Γενιτσαρίδης έγραψε στην αντίστοιχη κριτική: Επιτελους επέστρεψε αυτός o θεόμουρλος μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής της εποχής μας.
  • SHARE
  • TWEET