Ντοκιμαντέρ για τους 13-χρονους μεταλλάδες που υπέγραψαν συμβόλαιο εκατομμυρίων

Το αστέρι των Unlocking The Truth ετοιμάζεται να ανατείλει

28/07/2014 @ 11:23
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν δύο εβδομάδες, την ίδια στιγμή που το να υπογράψουν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία είναι άπιαστο όνειρο πολλών συγκροτημάτων, ο κιθαρίστας Malcolm Brickhouse, ο μπασίστας Alec Atkins και ο drummer Jarad Dawkins υπέγραψαν στη Sony συμβόλαιο αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων στα 13 τους έτη! (βασικά, ο Dawkins είναι μόλις 12!)

Το συγκρότημα από το Brooklyn ονομάζεται Unlocking The Truth και έγινε γνωστό όταν έπαιζε μουσική σε πεζοδρόμιο στην Times Square. Η Sony τους υπέγραψε για δύο δίσκους και οψιόν για τέσσερις δίσκους ακόμη. Αρχικά, τα τρία παιδιά θα λάβουν 60.000 δολάρια για το πρώτο άλμπουμ, με πιθανή άνοδο στα 350.000 δολάρια για το δεύτερο. Αν η συμφωνία επεκταθεί και για τις τέσσερις επιπλέον κυκλοφορίες, το συμβόλαιο μπορεί να φτάσει τα 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιστορία των μικρών μεταλλάδων και επίδοξων εκατομμυριούχων τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών παραγωγών και σκηνοθετών του Hollywood και εν τέλει πρόκειται να γυριστεί σε ταινία, όπως αναφέρει το Hollywood Reporter. «Αυτά τα παιδιά είναι ειλικρινή και αληθινά», δηλώνει η παραγωγός του ντοκιμαντέρ Molly Smith. «Δείχνουν απίστευτο ταλέντο για την ηλικία τους και παραμένουν ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι. Η ιστορία τους μίλησε μέσα μας. Κρύβει ένα υπέροχο μήνυμα: να είσαι ο εαυτός σου και να ακολουθάς τα όνειρά σου.»

Να σημειωθεί ότι, σχετικά με το πολυσυζητημένο συμβόλαιό τους, η The Post αναφέρει πως έχει κάποιες περίεργες δικλείδες: το συγκρότημα θα πάρει 16%-17% ποσοστό από τις πωλήσεις, αλλά μόνο εφόσον πωληθούν 250.000 δίσκοι. Για να καταλάβετε για τι μεγέθη μιλάμε, ο τελευταίος δίσκος της Beyonce πούλησε 600.000 αντίτυπα.

Το συγκρότημα το ανακάλυψε το 2012 στο Washington Square Park ο drummer του Eric Clapton, Steve Jordan. Έπειτα οι Unlocking The Truth άνοιξαν συναυλίες των Guns N' Roses και των Queens Of The Stone Age, ενώ επίσης εμφανίστηκαν και στο Coachella Festival.

Δείτε την εμφάνισή τους στο Coachella εδώ. (με αυτήν τους την εμφάνιση, έγιναν το μικρότερο ηλικιακά συγκρότημα που πάτησε τη σκηνή του παγκοσμίας φήμης φεστιβάλ.)
  • SHARE
  • TWEET