Noel Gallagher vs. Spotify: «Δεν μου χρειάζεται πρόσβαση σε 3 δις σκατοτράγουδα»

Ο πάντα ομιλητικός ιδρυτής των Oasis εκθέτει την άποψή του για τις πλατφόρμες μουσικού streaming, τους Kaiser Chiefs και τους Foo Fighters

29/06/2016 @ 17:30

Ακόμη και μετά την εμφάνιση των πιο φιλικών προς τους καλλιτέχνες Tidal και Apple Music, οι σχέσεις του κόσμου της μουσικής με τις πλατφόρμες μουσικού streaming είναι στην καλύτερη συγκαταβατικές.

Μετά τον Thom Yorke που διακηρύττει ότι το Spotify είναι «η τελευταία, απελπισμένη κλανιά ενός πτώματος» και την Joanna Newsom που το περιγράφει ως «αχρεία κλίκα μεγαλο-δισκογραφικών», έρχεται η σειρά του –πάντα εύγλωττου- Noel Gallagher να προσφέρει τον λεκτικό οβολό του στον δημόσιο διάλογο περί των σχετικών υπηρεσιών. Η μπάλα παίρνει αυτήν τη φορά Kaiser Chiefs και Foo Fighters.

Σε νέα του συνέντευξη στο Toronto Star, δηλώνει: «Δεν stream-άρω μουσική, δεν την ακούω έτσι. Αν την θέλω, την αγοράζω. Δεν μου χρειάζεται η πρόσβαση σε 3 δις σκατοτράγουδα. Κάποτε, κάποιος προσπάθησε να μου πουλήσει το Spotify κι εγώ του είπα ‘Γιατί να θέλω να έχω πρόσβαση σε ολόκληρη την γαμημένη δισκογραφία των Kaiser Chiefs;! Γιατί να θέλω έναν σκασμό ζωντανών εκτελέσεων από τους Foo Fighters;’ Δεν θα τα έβαζα στο σπίτι μου, γιατί να τα θέλω στο κινητό μου;».

  • SHARE
  • TWEET