Νέος δίσκος, 20 χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, για τους Slowdive (;)

Η Rachel Goswell δηλώνει ιδιαιτέρως θετική στο ενδεχόμενο

05/06/2014 @ 10:46
Τον προηγούμενο μήνα, το ιστορικό dream pop / shoegaze συγκρότημα Slowdive έπαιξε ζωντανά, για πρώτη φορά μετά το 1994.

Τα πέντε αυθεντικά μέλη των Slowdive -Neil Halstead, Rachel Goswell, Christian Savill, Nick Chaplin και Simon Scott- επανενώθηκαν όταν τους ζητήθηκε από το ισπανικό Primavera Festival να λάβουν μέρος. Έπειτα, το συγκρότημα έκλεισε να παίξει και σε αρκετά άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της για το Under The Radar, η Rachel Goswell μίλησε για το ενδεχόμενο το συγκρότημα να κυκλοφορήσει και νέο δίσκο:
«Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω κι άλλο δίσκο! Τζαμάραμε λίγο κατά τη διάρκεια των προβών. Όχι πολύ, προς το παρόν, αλλά όντως πιστεύω ότι θα μας έρθει φυσικά, καθώς προχωράει το πράγμα.»

Η Goswell συνέχισε λέγοντας: «Με τους Slowdive στα τελειώματα, η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή. Καταρρεύσαμε ως συγκρότημα. Μάλλον, κάπου στην πορεία ξεχάσαμε γιατί φτιάξαμε αυτήν την μπάντα. Είχαμε πολλή πίεση εκείνη την περίοδο. Δεν είναι δύσκολο για ένα συγκρότημα να χάσει το πάθος του. Οπότε, αυτήν τη φορά πρέπει να κοιτάμε ώστε όλοι να το απολαμβάνουν. Όντως, το απολαμβάνουμε τώρα στις αρχές. Το απολαμβάνουμε που είμαστε μαζί και παίζουμε μαζί. Υπάρχει σίγουρα καινούργιος δίσκος στα σκαριά. Θα ήταν διασκεδαστικό να τον φτιάξουμε.»

Υπενθυμίζουμε ότι στην αρχή της χρονιάς, σε συνέντευξή του στο Quietus, ο Neil Halstead έριξε φως στις απορίες των οπαδών σχετικά με το αν θα γράψουν νέο υλικό:

«Το αρχικό κίνητρο γι' αυτό το reunion ήταν να φτιάξουμε κάμποση καινούργια μουσική. Μας φαινόταν πιο εύκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί ήταν κάτι που δεν θα γινόταν δημόσια. Έπειτα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να δίναμε καναδυό συναυλίες για να μαζέψουμε τα λεφτά να φτιάξουμε τον δίσκο.»

Ο Halstead είχε ξεκαθαρίσει ότι ο λόγος της επανένωσης δεν ήταν το οικονομικό:

«Δεν μας πληρώνουν αρκετά ούτως ώστε το οικονομικό να είναι το κίνητρο για το reunion. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτεχνικοί λόγοι πίσω από αυτό. Ειδικά αν καταφέρουμε να ηχογραφήσουμε ολόκληρο δίσκο...»
  • SHARE
  • TWEET