Νέο τραγούδι Serj Tankian με ελληνικό χρώμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων (Video)

Στο "100 Years", συνεργασία με John Psathas και πολλούς Έλληνες μουσικούς

19/04/2015 @ 13:35
O Serj Tankian και ο Ελληνονεoζηλανδός συνθέτης, John Psathas ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κυκλοφορήσει μουσική αφιερωμένη στην «πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα», την γενοκτονία των Αρμενίων από το Οθωμανικό κράτος. Το τραγούδι τιτλοφορείται "100 Years", σηματοδοτώντας έτσι τα 100 χρόνια από τα γεγονότα που οδήγησαν στη γενοκτονία Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την απαρχή του «Σύντομου 20ου αιώνα».

Σε αυτή τους τη συνεργασία οι Tankian και Psathas έχουν ως «βοηθούς» εξαιρετικούς μουσικούς από την Ελλάδα (Σ. Σινόπουλο, Β. Καρίπη, Π. Κούρτη, Α. Παππά, Κ. Θεοδωράκο, Σ. Λαμπροπούλου), από την Αρμενία (Vardan Grigoryan), από τον Καναδά (τον ηθοποιό και μουσικό David Alpay), καθώς και τον στενό συνεργάτη του Tankian, Jeffrey Mallow. Το τραγούδι είναι μελαγχολικό, αλλά με μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ενώ το video που το συνοδεύει δείχνει, εκτός του ίδιου του Tankian και των πολλών μουσικών που πήραν μέρος στο εγχείρημα, και πολλές σκληρές εικόνες-ντοκουμέντα της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Το σχετικό video του project ξεκινάει με ένα μήνυμα που στηλιτεύει την άρνηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τις εκάστοτε Τουρκικές κυβερνήσεις και το «ανέβασε» ο ίδιος ο Tankian στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube. Στην προσπάθεια εκρίζωσης του χριστιανικού πληθυσμού εντός των συνόρων της, η Οθωμανική Τουρκία εξολόθρευσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους, Έλληνες και Ασσυρίους.

Σας θυμίζουμε ότι στα πλαίσια της εκατοστής μαύρης επετείου από την γενοκτονία των Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι System Of A Down κάνουν την περιοδεία "Wake Up The Souls", που περνώντας από όλες τις -μεγάλες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο- πρωτεύουσες των χωρών της Ευρώπης, θα κλείσει με την πρώτη εμφάνιση της μπάντας επί αρμενικού εδάφους, στην Πλατεία Δημοκρατίας της πρωτεύουσας Γιερεβάν. Η τελευταία συναυλία έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα και οι θεατές θα εισέλθουν με ειδικές προσκλήσεις, χωρίς να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο.

Στο "100 Years" των Serj Tankian και John Psathas παίζουν οι μουσικοί:

Vardan Grigoryan - Duduk
Sofia Labropoulou - Κανονάκι
Vagelis Karypis - Νταούλι
Petros Kourtis - Νταούλι
Andreas Pappas - Νταούλι
Serj Tankian - Φωνητικά
Jeffrey Mallow - Κιθάρα
John Psathas - Πιάνο
David Alpay - Βιολί
Sokratis Sinopoulos - Λύρα
Kostas Theodorakos - Vibes, Κουδουνάκι, Finger Cymbal

Δείτε το video του "100 Years" εδώ. Προσοχή, περιέχει σκληρές εικόνες.
  • SHARE
  • TWEET