Νέος δίσκος από τους Amorphis

Οι ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

05/03/2015 @ 10:48
To ατμοσφαιρικό progressive metal συγκρότημα από την Φινλανδία, Amorphis, έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά γράφοντας demo καινούριων τραγουδιών για το επερχόμενο δωδέκατο στούντιο άλμπουμ τους, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Η μπάντα θα ξεκινήσει την προπαραγωγή τον Μάρτιο στο Ελσίνκι με παραγωγό τον Jens Bogren. Οι ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο στο Fascination Street Studio του Bogren, στη Σουηδία, ενώ οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον πνευματικό μέντορα των Amorphis, Pekka Kainulainen.

«Όπως το Kalevala, το εθνικό επικό ποίημα της Φινλανδίας, έτσι και οι στίχοι είναι περιγραφές των φυσικών φαινομένων, των εποχών και του ανθρώπινου μυαλού», λέει ο Kainulainen. «Επαναλαμβανόμενες καταστάσεις όπου η ελπίδα και η αβεβαιότητα εναλλάσσονται, προσπαθώντας να λάβουν συμβουλές από ανώτερες δυνάμεις. Τα ποιήματα δεν αποτελούν μια πλήρη ιστορία αυτή καθαυτή, αλλά έλκονται μεταξύ τους με ένα συγκεκριμένο θέμα. Ζούμε κάτω από ένα κόκκινο σύννεφο και πάλι ο χρόνος μας λυγίζει.»

Την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Amorphis θα ακολουθήσει μία παγκόσμια περιοδεία με αφετηρία τη χώρα τους. Στα τέλη του χρόνου η μπάντα θα περιοδεύσει μαζί με τους Nightwish στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  • SHARE
  • TWEET