Νεκρός ο συνθέτης μουσικών soundtrack, James Horner

Σκοτώθηκε σε συντριβή αεροπλάνου

23/06/2015 @ 13:41
Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης, James Horner, σκοτώθηκε σε ηλικία 61 ετών, σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ο Horner, ο οποίος έγραψε το soundtrack πολλών εξαιρετικά επιτυχημένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των Titanic, Braveheart, Avatar και Aliens, πιλοτάριζε ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο στη νότια Καλιφόρνια, όταν εκείνο συνετρίβη βόρεια της Santa Barbara χθες το πρωί (22 Ιουνίου).

Η βοηθός του, Sylvia Patrycja, επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση στο Facebook γράφοντας: «Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο με τεράστια καρδιά και απίστευτο ταλέντο. Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε.»

Ο Horner, ο οποίος έχει κερδίσει δύο Όσκαρ, ένα για το soundtrack του "Titanic" και ένα για το κομμάτι "My Heart Will Go On", πιστεύεται ότι βρισκόταν μόνος στο αεροπλάνο.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του Horner ήταν η μουσική για την ταινία "The Amazing Spider-Man" του 2012 και το φετινό "Southpaw" με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal, που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο.

Εκτός από τα δύο του Όσκαρ, ο James Horner είχε προταθεί άλλες 8 φορές για βραβείο της Ακαδημίας στην 37χρονη καριέρα του. Είχε επίσης κερδίσει δύο Golden Globe Awards και τρία Saturn Awards.
  • SHARE
  • TWEET