Νεκρός ο ιδρυτής των θρυλικών Tangerine Dream

Τα δυσάρεστα νέα αποκαλύφθηκαν μέσω του Facebook της μπάντας

24/01/2015 @ 11:30
Ο Edgar Froese, ιδρυτής μιας εκ των σημαντικότερων πρωτοπόρων μπαντών των '70s, Tangerine Dream, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook.

Ο Froese πέθανε εντελώς απροσδόκητα, εξαιτίας πνευμονικής εμβολής. Τα τελευταία χρόνια διέμενε στην Βιένη.

Το 1967, όταν ήταν κάτοικος του δυτικού Βερολίνου, ίδρυσε τους Tangerine Dream και ήταν το μοναδικό σταθερό μέλος του συγκροτήματος όλες τις δεκαετίες μέχρι σήμερα.

Οι Tangerine Dream είναι γνωστοί για την τεράστια προσφορά τους στη μουσική, όντας πρωτοπόροι σε πολλούς τομείς με τους δεκάδες δίσκους και soundtrack ταινιών/σειρών που έχουν κυκλοφορήσει. Μαζί με συγκροτήματα όπως οι Kraftwerk και οι Can, θεωρούνται εκ των ηγετών του σημαντικότατου krautrock ήχου.

Στα '70s ο Froese άρχισε να πειραματίζεται με νέες τεχνικές στο στούντιο, όπως τα sequencer και το Moog Synthesizer. Εκείνη την εποχή ήταν που θεωρείται από περισσότερους η ποιοτική και εμπορική κορυφή των Tangerine Dream, κυκλοφορώντας κλασικά άλμπουμ όπως το "Atem" και το "Phaedra".

Ο Froese ήταν δραστήριος μέχρι το τέλος. Μια από τις τελευταίες δουλειές του πριν πεθάνει ήταν το soundtrack του βιντεοπαιχνιδιού "Grand Theft Auto V", καθώς επίσης και ο δίσκος των Tangerine Dream "Chandra-The Phantom Ferry Part II" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο.

Πάρτε μια γεύση από το θρυλικό "Phaedra" εδώ.
  • SHARE
  • TWEET