Νεκρός ο ιδρυτής και πρώην κιθαρίστας των Primal Scream

Ο ταλαντούχος Robert 'Throb' Young είχε αποχωρήσει το 2006 από την μπάντα λόγω προσωπικών προβλημάτων

11/09/2014 @ 19:03
Ιδρυτής και βασικό μέλος σε κλασικούς δίσκους των Primal Scream, όπως τα "Screamadelica" και "Xtmntr", ο Robert 'Throb' Young πέθανε σε ηλικία 49 ετών.

Μαζί με τον συμμαθητή του, Bobbie Gillespie, ίδρυσαν μία από τις καλύτερες βρετανικές μπάντες, τους Primal Scream, στα μέσα των '80s και έμεινε μαζί τους μέχρι και το 2006. Η φυγή του από το συγκρότημα δεν αποτέλεσε τότε έκπληξη αν σκεφτεί κανείς την ζωή μέσα στην μπάντα (sex, πολλά drugs, rock 'n' roll). Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο Gillespie τότε αλλά και πριν έναν χρόνο είχε πει πως ο Robert είχε προβλήματα που πρέπει να τα λύσει μόνος. «Είναι φοβερά ταλαντούχος και εύχομαι να ξαναγράψει μουσική. Είναι σκληρό να μιλάω για αυτόν και δεν έχω δικαίωμα ούτε να τον κρίνω ούτε να πω τι συμβαίνει, είναι προσωπικό θέμα. Μεγαλώσαμε μαζί, τον αγαπάω σαν αδελφό, αλλά δεν τον βλέπω πια», ήταν τα λόγια του frontman τα μπάντας.

Τα κοινωνικά Μέσα ήδη «θρηνούν» τον χαμό του. Μηνύματα θλίψης και αγάπης έγραψαν ο μπασίστας των Stone Roses και για πολλά χρόνια των Primal Scream, Mani, ο συγγραφέας του Trainspotting, Irvine Welsh, ο Tim Burgess των Charlatans και ο Liam Gallagher των Oasis, ο οποίος έγραψε «R.I.P. Robert Young AKA 'Throb'. Live Forever. LG».
  • SHARE
  • TWEET