Νεκροί και τραυματίες σε συναυλία των Doom

Η τραγωδία συνέβη στο Santiago της Χιλής

18/04/2015 @ 11:20
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν σε συναυλία των Εγγλέζων Doom στο Santiago της Χιλής. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μέρος της δομής του κτιρίου όπου πραγματοποιούνταν η συναυλία.

Ως αιτία της κατάρρευσης αναφέρεται η υπέρβαση της χωρητικότητας κατά τουλάχιστον 50 άτομα. Εκτός από τους νεκρούς, επτά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στέλεχος της αστυνομίας δήλωσε ότι το club είχε άδεια και ανέφερε ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν περισσότερα άτομα από όσα έπρεπε να είναι, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Άμεσης Βοήθειας, ακόμη και μετά την πλήρωση του χώρου, ο κόσμος συνέχιζε να σπρώχνει για να μπει.

Σε επίσημη ανακοίνωση του επιδραστικού punk/crust σχήματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι μουσικοί καταρχάς ενημερώθηκαν πως έπρεπε να διακόψουν την συναυλία και δεν έλαβαν γνώση του μεγέθους της τραγωδίας, καθώς και ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον διοργανωτή όσον αφορά την ασφάλεια στον χώρο. 

Doom - Santiago Poster
  • SHARE
  • TWEET