Μπασιστική συνεύρεση υψηλού επιπέδου: Dominique Di Piazza και Yiorgos Fakanas Group ζωντανά στις 16 και 17 Μαρτίου

05/03/2012 @ 10:05
Μπασιστική συνεύρεση πολύ υψηλού επιπέδου περιμένει το ακροατήριο των συναυλιών στο Αθηνά Live στις 16 και 17 Μαρτίου.

Το Yiorgos Fakanas Group φιλοξενεί αυτή τη φορά τον Dominique Di Piazza, έναν από τους σημαντικότερους μπασίστες διεθνώς.

Αυτοδίδακτος και πρωτοποριακός μουσικός, δημιούργησε μια πρωτότυπη τεχνική στον τρόπο παιξίματος του ηλεκτρικού μπάσου, με αποτελέσματα εντελώς ασυνήθιστα και διαφορετικά. Εμφανέστατο παράδειγμα αυτής της τεχνικής είναι το κομμάτι "Marie" (για solo μπάσο, που βρίσκεται στο cd "Que Alegria" του John Mc Laughlin).

Η τεχνική του παιξίματος του Di Piazza (Four Finger picking technique) υιοθετήθηκε σε Ευρώπη και Αμερική από πολλούς γνωστούς μουσικούς όπως οι: Matthew Garrison, Adam Nitti, Hadrien Feraud κλπ.

Η εκπληκτική γνώση του Bebop, οι Τσιγγάνικες και νέο-κλασσικές επιρροές του καθώς και ο τρόπος που προσεγγίζει την αρμονία, συνέβαλλαν στο να τον αναδείξουν σαν έναν από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της εποχής μας. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι: Michel Petrucianni, Bireli Lagrene, Dennis Chambers, Victor Wooten, Danny Gottlieb, Horacio El Negro, Zakir Hussain, Gary Husband και πολλούς άλλους, ενώ τώρα αναμένεται η συνεργασία του με τον κορυφαίο Έλληνα μπασίστα Γιώργο Φακανά και το γκρουπ του, που συνεχίζει τις εδώ και οκτώ χρόνια διεθνείς συνεργασίες του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παίζουν:
Dominique Di Piazza (bass) - Γιώργος  Φακανάς (bass) - Τάκης  Πατερέλης (saxes) – David Lynch (saxes) - Δημήτρης  Σεβδαλής (keyboards) - Πάνος Βασιλόπουλος (drums)

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012, ώρα: 21.00
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012, ώρα: 22.30

Ο Dominique Di Piazza
με το Yiorgos Fakanas Group

Αθηνά Live: Λ. Ποσειδώνος 3 - Παραλία Ν. Φαλήρου-Μοσχάτου
Τηλ. 210-4813605, 210-4819355  

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET