Μουσικός ισχυρίζεται πως οι Led Zeppelin έχουν «κλέψει» το "Stairway To Heaven"

Έχουν ήδη κινηθεί νομικές διαδικασίες επί του θέματος

19/05/2014 @ 20:29
Το "Stairway To Heaven" δεν είναι μόνο το πιο γνωστό κομμάτι των Led Zeppelin, αλλά κι ένα από τα πιο γνωστά της rock μουσικής.

Το συγκεκριμένο κομμάτι τελικά ίσως να μην έχει 100% την πινελιά των Led Zeppelin αλλά να έχει «δανειστεί» ιδέες  από το κομμάτι "Taurus" των Spirit. Σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε ο μπασίστας των Spirit, Mark Andes, αξιώνει από τους Led Zeppelin να αναγνωρίσουν έστω τώρα credits στον συνθέτη του κομματιού, Randy California, ο οποίος έχει πεθάνει. Το ορχηστρικό "Taurus" κυκλοφόρησε το 1968 (ενώ το "Stairway To Heaven" το 1971) εποχή που οι Led Zeppelin άνοιγαν συναυλίες των Spirit και έπαιζαν σε ίδια φεστιβάλ.

Ο Randy California, πριν πεθάνει, είχε τονίσει με θυμό σε συνεντεύξεις του την ομοιότητα των δύο κομματιών, κατηγορώντας το θρυλικό συγκρότημα για κλοπή, αλλά δεν είχε κινήσει νομικές διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί πως και για άλλα κομμάτια των Led Zeppelin κατα καιρούς έχουν κυκλοφορήσει ισχυρισμοί πως ήταν σε κάποιο βαθμό αντιγραφή από άλλους μουσικούς.

Ακούστε το "Taurus" των Spirit και βγάλτε συμπεράσματα...
  • SHARE
  • TWEET