Μουσικό διαγωνιστικό festival C.R.F. 2003

09/12/2002 @ 16:13
Το C.R.F. (Competition Rock Festival) είναι ένας πρωτότυπος κλιμακούμενος διαγωνισμός που βοηθάει μέσα από πολυήμερα μουσικά τριήμερα, νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες και συγκροτήματα να αναδεικνύονται από το ίδιο το κοινό, με διαδικασίες ψηφοφορίας. Στο C.R.F. και ειδικά στις προκριματικές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του, μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, από τα πιο παλιά μέχρι τα πιο καινούρια και ανεξάρτητα από είδος, ύφος και στυλ μουσικής που παίζουν. Σκοπός ίδρυσης του C.R.F. είναι η συνεύρεση, ο συντονισμός και η συνεργασία ατόμων, φορέων και εταιριών που σκοπό έχουν την ανάπτυξη-δραστηριοποίηση της rock - και όχι μόνο - μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, μέσα από προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω...

  • Δημιουργία δικτύου κατάλληλων μουσικών εκδηλώσεων πανελλαδικής εμβέλειας όπου θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν την δική τους μουσική πρόταση, καλλιτέχνες και συγκροτήματα απ’ όλο το φάσμα της rock μουσικής σκηνής.
  • Δημιουργία κλιμακούμενων μουσικών διαγωνισμών-βραβείων, που θα βοηθούν και θα παροτρύνουν τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα να προσπαθούν να παίζουν συνεχώς καλύτερα, να αναβαθμίζουν και να ανανεώνουν το μουσικό τους ρεπερτόριο, να αποκτούν καλώς εννοούμενος επαγγελματικές εμπειρίες και τελικά, μέσα από ένα ισότιμο και αντικειμενικό συναγωνισμό μεταξύ τους, να μπορέσουν να κατακτήσουν επάξια τις προτιμήσεις του κοινού, να αποκτήσουν δημοτικότητα και καταξίωση.
  • Διασφάλιση πόρων και μέσων που θα υποστηρίζουν οποιαδήποτε μουσική δραστηριότητα, πρωτοβουλία ή σημαντικό βήμα σημειώνεται στο χώρο της Rock μουσικής σκηνής, είτε από καλλιτέχνες και συγκροτήματα είτε από ανάλογους φορείς ή ιδιώτες.
  • Δημιουργία πολύμορφων συμπράξεων, συνδιοργανώσεων και συνεργασιών, σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, τεχνικό, οργανωτικό, καλλιτεχνικό κλπ), που θα υποστηρίζουν, ενισχύουν και προωθούν το σκοπό ίδρυσης, το κύρος και τις δραστηριότητες του C.R.F.

    C.R.F. 2001


    Η βασική ιδέα του C.R.F. λειτούργησε από το καλοκαίρι του 2001 (1-4 Αυγούστου) στο γνωστό μουσικό 4ήμερο που έγινε στη πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας με την επωνυμία ‘’C.R.F 2001- Camping Rock Festival’’. Ο κόσμος και ιδιαίτερα τα groups που συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχία αυτού του μουσικού 4ημέρου, έδειξαν ότι ξέρουν, θέλουν και μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλα γεγονότα και θεσμούς σαν το C.R.F. Έδειξαν ακόμα ότι όταν ενώνονται οι διάσπαρτες, αλλά σημαντικές δυνάμεις (οργανωτικές και καλλιτεχνικές), της Μουσικής Σκηνής με στόχους, πρόγραμμα και κατάλληλο συντονισμό, μπορούν να γίνονται όχι μία, αλλά πολλές τέτοιες πολυήμερες μουσικές γιορτές που α) θα τονώνουν συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού για ότι καινούργιο δημιουργείται στη Rock - Ανεξάρτητη Σκηνή και β) Θα δίνουν κίνητρα και ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα να παρουσιάζουν την δουλειά τους σε πολυάριθμο κοινό και κυρίως θα βελτιώνουν το επίπεδο της μουσικής παραγωγής στο πολύπαθο αυτό χώρο.

    C.R.F. 2002


    Το C.R.F. 2002 είναι πλέον γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Καταξιώθηκε σαν ΘΕΣΜΟΣ, λειτούργησε ως εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας-διασκέδασης για χιλιάδες νέους, κέρδισε σαν πρωτότυπη ιδέα το κύρος, την εκτίμηση και τον θαυμασμό ακόμη και ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τη ροκ μουσική. Στους εννέα μήνες συνολικά εκδηλώσεων που έγιναν από τον Δεκέμβριο 2001 έως και τον Ιούλιο 2002, παρευρέθησαν - ψυχαγωγήθηκαν - διασκέδασαν και συμμετείχαν ενεργητικά ( ψηφίζοντας το συγκρότημα της προτίμησής τους ) πάνω από 6.800 άτομα. Στις εκδηλώσεις αυτές έπαιξαν και παρουσίασαν την δουλειά τους 367 νεαροί καλλιτέχνες ηλικίας 18 - 22 ετών μέσο όρο που αντιστοιχούν σε 71 μουσικά συγκροτήματα ( 54 από Θεσσαλονίκη, 5 από Σέρρες, 2 από Αλεξανδρούπολη, 4 από το Βόλο, 2 από Κατερίνη, 1 από Καβάλα, 1 από Καστοριά , 1 από Κιλκίς και 1 από Κοζάνη ). Από τα συγκροτήματα αυτά, τα 6 ( που έφθασαν στον τελικό ) ξεκινούν ήδη καριέρα με σημαντικές προοπτικές ( Δισκογραφία, εμφανίσεις κλπ. ) με την βοήθεια πάντα του C.R.F. και των σημαντικών βραβείων που απονεμήθηκαν ( βλ. ΒΡΑΒΕΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ - ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ). Το C.R.F. 2002 διαφημίστηκε πολύπλευρα με έντυπη και ηλεκτρονική διαφήμιση, προβολή στον ημερήσιο - περιοδικό τύπο, internet, ραδιοφωνικά spots κ.α., κυρίως όμως έγινε γνωστό από τα ίδια τα συγκροτήματα που το θεώρησαν και εξακολουθούν να το θεωρούν δική τους υπόθεση, δικό τους θεσμό.

    Δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένας νέος στην πόλη μας ηλικίας 19-25 ετών που να μην γνωρίζει ή να μην έχει ακούσει κάτι για το C.R.F. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς, να ισχυριστεί και για τις περισσότερες άλλες πόλεις της Μακεδονίας και Θεσσαλίας, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Ακόμα και από την Νότιο Ελλάδα, υπήρξαν συγκροτήματα από Αθήνα και από τα Χανιά που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο μουσικό διαγωνισμό του C.R.F.

    ΠΩΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ C.R.F. 2003


    Ο μουσικός διαγωνισμός για το C.R.F. 2003 διεξάγεται σε 2 φάσεις μουσικών εκδηλώσεων: την προκριματική φάση και την προημιτελική φάση. Η προκριματική φάση του C.R.F. 2003 θα διεξαχθεί μέσα από 2ήμερες και 3ήμερες μουσικές εκδηλώσεις, σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν 8 μουσικά groups. Τα μουσικά groups που θα περάσουν από την Προκριματική φάση, θα συμμετέχουν εκ νέου σε νέες μουσικές εκδηλώσεις που θα είναι η Προημιτελική Φάση του C.R.F. 2003. Τα δε groups που θα περάσουν και από αυτήν την προημιτελική φάση του διαγωνισμού θα συμμετέχουν στην Ημιτελική + Τελική φάση του C.R.F. 2003. Όλες οι εκδηλώσεις του C.R.F. 2003 θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους της πόλης μας.

  • Ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ θα είναι η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ LIVE STAGE.
  • Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας.

    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
    ΤΟΠΟΣ
    GROUPS
    ΝΙΚΗΤΕΣ
    Α1
    Παρασκευή 20/12/02
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α2
    Κυριακή 22/12/02
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α3
    Δευτέρα 23/12/02
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α4
    Τετάρτη 29/1/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α5
    Πέμπτη 30/1/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α6
    Παρασκευή 31/1/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α7
    Παρασκευή 21/2/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α8
    Κυριακή 23/2/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    Α9
    Δευτέρα 24/2/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    7
    4
    ΣΥΝΟΛΑ
    88
    36


    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
    ΤΟΠΟΣ
    GROUPS
    ΝΙΚΗΤΕΣ
    Β1
    Κυριακή 23/3/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    3
    Β2
    Δευτέρα 24/3/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    3
    Β3
    Πέμπτη 24/4/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    3
    Β4
    Παρασκευή 25/4/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    3
    Β5
    Κυριακή 25/5/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    3
    Β6
    Δευτέρα 26/5/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    3
    ΣΥΝΟΛΑ
    36
    18


    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
    ΤΟΠΟΣ
    GROUPS
    ΝΙΚΗΤΕΣ
    Γ1
    Παρασκευή 3/10/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    2
    Γ2
    Κυριακή 5/10/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    2
    Γ3
    Δευτέρα 6/10/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    2
    ΣΥΝΟΛΑ
    18
    6


    ΤΕΛΙΚΟΣ
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
    ΤΟΠΟΣ
    GROUPS
    ΝΙΚΗΤΕΣ
    Δ
    Παρασκευή 14/11/03
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    6
    1
    ΣΥΝΟΛΑ
    6
    1




    Οι χορηγοί επικοινωνίας είναι:

  • ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ: 1055 ROCK FM, FM 101 , ΡΑΔΙΟ ΕΚΦΡΑΣΗ
  • ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: ΕΤ-3, TV 100, TV ΩΜΕΓΑ
  • Υποστήριξη: FOXY-B Music/ M.B.I.
  • SHARE
  • TWEET