Michael Weston King & Jackie Leven live!

03/11/2003 @ 16:31
To www.atraktos.net, το Μικρό Μουσικό Θέατρο & η kazan dB productions παρουσιάζουν: Michael Weston King & Jackie Leven! Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2003, Θεσ/νίκη - Ξυλουργείο ΜΥΛΟΥ, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, Αθήνα - Μικρό Μουσικό Θέατρο. Μια εκπληκτική βραδιά επιφυλάσσεται για το κοινό της εναλλακτικής μουσικής. Ο Εγγλέζος Michael Weston King και ο Σκοτσέζος Jackie Leven σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση. Και οι 2 με νέο δίσκο στις αποσκευές τους, αλλά και με πολλές άλλες κυκλοφορίες, είτε σε σόλο δουλειές είτε με τα συγκροτήματά τους (The Good Sons και Doll by Doll).

O Michael Weston King είναι από τους μουσικούς που με ένα και μόνο τραγούδι τους μπορούν να σε συγκινήσουν τόσο πολύ, που να μην ξεχάσεις ποτέ το όνομά τους. Ίσως ο Michael Weston King είναι ένα από τα πιο αξιόλογα κρυμμένα μυστικά της βρετανικής μουσικής. Μοναχικός rock n’ roll τροβαδούρος, ηλεκτρικά περάσματα σε άψογο κιθαριστικό παίξιμο. Η εκφραστική του φωνή και οι επιρροές από τη μουσική των Green on Red και του Elvis Costello δημιούργησαν το ιδίωμα του alt-rock-country που εύκολα την βρίσκεις αν ψάξεις στην καρδιά του ροκ ή αν αφεθείς στην ψυχή του.

Θυμάστε τους Doll by Doll Το τρομερό εκείνο συγκρότημα των 70ies που μπορούσε να μαγειρεύσει την κέλτικη μουσική με το R&B και να παρουσιάσει το αποτέλεσμα με εντελώς post punk διάθεση και νοοτροπία Θυμάστε μήπως και τον ηγέτη τους που ξεκίνησε με το όνομα John St. Field και αργότερα έπεσε στα ναρκωτικά όταν η καλή του τον παράτησε για να τα φτιάξει με τον σωματοφύλακα του Δαλάι Λάμα (!!)

ΟΚ τέρμα οι γρίφοι. Μιλάμε για τον τρομερό και φοβερό Jackie Leven . Τον θεόμουρλο και σεμνό, τον υπερβολικό και χαμηλών τόνων τροβαδούρο, εκ Σκωτίας ερχόμενο. Η νέα του προσωπική δουλειά «Shining Brother Shining Sister». Μια δουλειά μεγαλοπρεπής όσο οι άλλες και μεθυστικά αισθησιακή, ένα άλμπουμ που συνυπογράφουν οι Robert Bly, Rainer Maria Rilke, Ron Sexsmith, David Thomas και Edith Sitwell.

Είναι εντυπωσιακό ότι θα δούμε στη Θεσσαλονίκη τέτοιες μουσικές φυσιογνωμίες και μάλιστα σε κοινή εμφάνιση.
Be there … and feel the rock n’ roll air

www.atraktos.net/article.asp?cat=3&article=4443 (κριτική M.Weston King)
www.atraktos.net/article.asp?cat=3&article=4984 (κριτική Jackie Leven)

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET