Μειώνεται το downloading μουσικής - Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις βινυλίων

Αλλαγές στον τρόπο ακρόασης της μουσικής φανερώνουν νέα στατιστικά

16/10/2014 @ 21:37
Η SoundScan αποκάλυψε ότι, συγκριτικά με το 2013, οι παγκόσμιες πωλήσεις της μουσικής σε ψηφιακή μορφή έχουν σημειώσει δραματική πτώση.

Μέχρι τώρα, μέσα στο 2014, μόλις 60 κομμάτια έχουν φτάσει τις ένα εκατομμύριο μεταφορτώσεις, εν αντιθέσει με τα 83 που είχαν πουληθεί στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της περσινής χρονιάς. Είναι άξιο λόγου, επίσης, ότι κανένα ολόκληρο άλμπουμ δεν έχει φτάσει τις ένα εκατομμύριο μεταφορτώσεις, ένω πέρσι το ρεκόρ αυτό κατείχαν πέντε άλμπουμ.

Όπως αναφέρει το Billboard, το ομώνυμο άλμπουμ της Beyonce βρίσκεται φέτος στην πρώτη θέση με 776.000 downloads και ακολουθεί το “Pure Heroin” της Lorde με 754.000, παρά το γεγονός ότι και τα δύο κυκλοφόρησαν μέσα στο 2013.

Όσον αφορά τα μεμονωμένα κομμάτια, το πρώτο σε πωλήσεις είναι το “Happy” του Pharrell Williams και ακολουθεί το “All of Me” του John Legend, με δύο εκατομμύρια λιγότερες μεταφορτώσεις.

Σε άλλα νέα, ευχάριστο είναι ότι οι πωλήσεις βινυλίου αυξήθηκαν κατά 47,5% από πέρσι, έχοντας πωληθεί έξι εκατομμύρια κομμάτια, δύο εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με πέρσι.



  • SHARE
  • TWEET