March Metal Day press conference

20/12/2005 @ 10:28
Τη Δευτέρα 19/12 σε κεντρική μπυραρία της Αθήνας διεξάχθηκε press conference για ένα καινούργιο festival που θα γίνει στη χώρα μας. Το festival θα φέρει τον τίτλο March Metal Day και θα πραγματοποιηθεί στις 25/03/2006, στο κτίριο Ξιφασκίας των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ελληνικού (και όχι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπως είχε ακουστεί αρχικά). Ο συγκεκριμένος χώρος «κλείστηκε» την ίδια μέρα της παρουσίασης. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, το Νέο Ρεύμα, όλο το event θα είναι αρκετά πρωτοποριακό. Στο χώρο, για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα υπάρχουν δυο σκηνές, η μικρή «εναρκτήρια» και η μεγάλη κεντρική σκηνή η οποία θα φιλοξενήσει τον κυρίως όγκο των συγκροτημάτων.

Στη μικρή σκηνή θα εμφανιστούν πιθανότατα 3 συγκροτήματα. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι αυτά αλλά και αν θα είναι ελληνικά ή ξένα. Ίσως αν ο αριθμός παραμείνει στα 3 να είναι δύο ελληνικά και ένα ξένο, ίσως και όχι. Τελικό πλάνο θα έχουμε σε λίγες μέρες. Στη μεγάλη σκηνή θα εμφανιστούν οι δικοί μας Battleroar και Innerwish, οι Ιταλοί πολλά υποσχόμενοι και διαρκώς ανερχόμενοι Rhapsody και οι Αμερικανοί HolyHell. Το live θα κλείσει ένα από τα σημαντικότερα και πολύ αγαπητά στο ελληνικό κοινό group, οι Manowar, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας στα πλαίσια της "Demons, Dragons and Warriors Tour 2006" που ξεκινάει από την Ελλάδα. Το live θα ξεκινήσει στη μικρή σκηνή γύρω στις 13:00 και σύμφωνα με τους διοργανωτές θα κρατήσει μέχρι τις 17:00 ή 18:00. Αμέσως μετά, το happening θα μεταφερθεί στη μεγάλη σκηνή, όπου περίπου μέχρι τις 12:00 τα προαναφερθέντα groups υπόσχονται να μας χαρίσουν μια αμιγώς metal βραδιά. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για Διεθνείς Οργανώσεις (όπως η WWF, Greenpeace, Αρκτούρος, Διεθνής Αμνηστία, Συμμαχία Ενάντια Στη Φτώχια κλπ) αλλά και να αγοράσουν πολλά προϊόντα.

Το εισιτήριο κοστίζει 55 ευρώ κατά την προπώληση και 60 ευρώ στο ταμείο. Εισιτήρια θα διατίθενται από τις 20 Δεκεμβρίου σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Καβάλας.

Στην παρουσίαση η διοργανώτρια εταιρεία μας έκανε μια σύντομη αναφορά για το χώρο (πώς αυτός θα διαμορφωθεί, τρόποι πρόσβασης κλπ) αλλά και για τις μπάντες που θα εμφανιστούν. Σίγουρα η όλη κίνηση των 2 σκηνών είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας, γι' αυτό πολλοί θα είναι περίεργοι για το πως θα πάει. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα τα groups θα έχουν festival-ική εμφάνιση και όχι πλήρες set. Οι Manowar λογικά θα έχουν τη μερίδα του λέοντος στη βραδιά αλλά μάλλον δε θα παίξουν όση ώρα θα έπαιζαν αν ερχόντουσαν μόνοι τους. Μακάρι τα πράματα να πάνε καλά και ο κόσμος να ανταποκριθεί, έτσι ώστε επιτέλους να βλέπουμε στη χώρα μας περισσότερα festivals. Στις επόμενες μέρες θα έχουμε νεότερες πληροφορίες.

  • SHARE
  • TWEET