Lord 13, 1000 Mods και Mahakala ζωντανά τον Νοέμβριο στην Αθήνα

30/10/2012 @ 12:20
Θα είναι το 2012 η χρονιά που το Gagarin 205 «ρόκαρε» πιο πολύ από κάθε άλλη; Έτσι φαίνεται! Tο σίγουρο είναι πως η 30η Νοεμβρίου είναι μια από «εκείνες» τις βραδιές: Τρία από τα σημαντικότερα rock 'n' roll συγκροτήματα της Αθήνας θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin για να κάνουν σαματά.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου
Lord 13 - 1000 Mods - Mahakala

Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση: Tickethouse, www.ticketpro.gr
Η προπώληση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Lord 13
Keep the Feelin' Alive! Up in Smoke!

Οι Lord 13 έχουν τη φήμη μιας high energy live μπάντας που έχει διανύσει χιλιόμετρα πάνω στη σκηνή ιδρώνοντας το πάλκο και τα ακροατήρια. Παίζουν μαζί από το 1999 και είναι ο ορισμός του  default ροκ ήχου. Όπως όλοι οι ρόκερς που σέβονται τη μουσική τους, οι Lord13 έβαλαν το χέρι στην πρίζα φλερτάροντας  με διάφορες εκδοχές του ροκ, μεταξύ των οποίων η ψυχεδέλεια και το party mood - σήμα κατατεθέν τους, πλέον, στα οργιαστικά τους live. Η μυθολογία τους είναι αυτή της ερήμου, των μηχανών και των κοριτσιών με τα δερμάτινα σορτς που κάνουν ξέφρενο headbanging καλύτερα και από τον πιο σκληροπυρηνικό μεταλά. Hard rock, groove και blues συνδυάζονται με αξιομνημόνευτα riffs και διάθεση να το ρίξεις έξω, σε ένα ατέλειωτο rock 'n' roll ξενύχτι.

Πέρυσι οι Lord 13 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους "2013" με guest vocals από τον Ben Ward των Orange Goblin ενώ για φέτος ετοιμάζουν, εκτός από το, αναμενόμενο, heavy rock επόμενο project τους, ένα ακουστικό άλμπουμ, με συνεργασίες και φωνητικά εκλεκτών και καλών φίλων.

Links:
www.lord13music.com
lord13.bandcamp.com
www.facebook.com/pages/Lord-13-Official
Lord 13 - "Get You High" video clip

Lord 13 - 1000 Mods - Mahakala1000 Mods
Valley Of Sand

Όταν άλλοι απαρνώνται τον όρο, οι 1000 Μods το λένε ξεκάθαρα: είναι μια stoner, desert rock μπάντα, με ψυχεδελικές καταβολές που είναι διακριτές παντού, ακόμα και στο artwork που επιλέγουν. Το "Super Van Vacation", άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2011, ήταν ο δίσκος για τον οποίο ήρθε στην Ελλάδα ο θρυλικός Billy Anderson (Sleep, The Melvins, Neurosis), για να αναλάβει την παραγωγή. Η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης, με τους γνώστες του είδους να αποκαλούν τους 1000 Mods «εθιστικούς», «με ειλικρινή rock attitude», «μπάντα που έχει το μυαλό και τον ενισχυτή της στη σωστή θέση».

Στην νωπή ευρωπαϊκή τους περιοδεία έπαιξαν 25 live σε 12 χώρες. Η πρώτη τους φορά στο Gagarin θα είναι γεμάτη με αναμνήσεις από το αληθινό rock των 70s, τα βινύλια και την άμμο της αμερικανικής ερήμου που θα σκονίσει την οδό Λιοσίων.

Links:
www.1000mods.com
soundcloud.com/1000mods
www.facebook.com/pages/1000mods
1000mods.bandcamp.com
1000 Mods - "Vidage" video clip

Mahakala
Destroy everything, live forever

Το μότο των Mahakala είναι ένας ωμός τρόπος να σε προετοιμάσουν για το τι γίνεται στα live τους. Οι ίδιοι πάντως σας προειδοποιούν – θα είναι, τουλάχιστον, δυνατό. Oldschool punk, heavy rock και το stoner/sludge των 90s με τσίτα τα γκάζια... Ο χαμός που είχε γίνει στην Αθήνα με τους πρωτοεμφανιζόμενους τότε Mahakala διακόπηκε απότομα το 2007, για να επιστρέψουν δριμύτεροι το 2009 και να κορυφωθεί φέτος με την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ ("Devil's Music"), που αποδίδει το αρμόζον σέβας στις μπάντες και τις επιρροές του γκρουπ, από το κλασικό rock, τον σκληρό ήχο και το μελωδικό metal, στο stoner και τα βαριά ηχοχρώματα των 70s, με έμφαση στο πανταχού παρόν πνεύμα τωνSabbath.

Στις 30 Νοεμβρίου, οι Mahakala θα δείξουν τον νέο τους εαυτό, θα εμφανιστούν πιο bluesy από όσο τους θυμάσαι, αλλά με τα γνωστά τους επιθετικά riffs και, φυσικά, θα παίξουν «σατανικό heavy metal», στο comeback τους στη σκηνή του Gagarin.

Links:
www.facebook.com/mahakalaband
www.reverbnation.com/mahakala
www.youtube.com/user/mahakalaband/videos

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET