Live με δωρεάν είσοδο από τη CTS Productions: The Samuel Jackson Five, Jeniferever, Arms And Sleepers

29/04/2011 @ 11:44
Οι Νορβηγοί post-rockers The Samuel Jackson Five, ζωντανά στο ΤΩΡΑ Κ44 την Τρίτη, 3 Μαΐου.

Τρίτη, 3 Μαΐου @ ΤΩΡΑ Κ44
Πόρτες: 21.00 // Είσοδος ελεύθερη

Ποιοί είναι άραγε οι μυστηριώδεις Νορβηγοί The Samuel Jackson Five ή αλλιώς SJ5;
Η ιστορία τους στα μουσικά δρώμενα ξεκίνησε το 2003. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ τα οποία έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές, με αποκορύφωμα το νεότερό τους πόνημα "Good Bye Melody Mountain". Το album τους "Same Same, But Different" (2005) ψηφίστηκε ως «το καλύτερο post rock album για το 2005» στις Η.Π.Α. Αφήνουμε να εξερευνήσουν και να μας σπρώξουν στα δικά τους μουσικά όρια με κινητήριο μοχλό τη μελωδία. Το αποτέλεσμα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο, αλλά συχνά οδηγεί σε αιθέριο, πειραματικό, αυτοσχέδιο και με πάντα δυναμικό αποτέλεσμα. Αυτό έρχονται να μας αποδείξουν στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας.

Μαζί τους ο Absent Without Leave που επέστρεψε μετά από... absence αρκετού καιρού με νέο άλμπουμ, το οποίο παρουσιάζει στην ευρωπαϊκή του περιοδεία που βρίσκεται εν εξελίξει αυτή τη στιγμή. Ο δίσκος ονομάζεται "Faded Photographs" και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από τη δική του Sound In Silence. Στον τρίτο του αυτό δίσκο συμμετέχουν ονόματα όπως οι Port-Royal, Stafraenn Hakon, Epic45, Millimetrik, αλλά και μέλη των Hood, The Declining Winter, Eksi Ekso, Plumerai και άλλοι.

Links
www.myspace.com/thesamueljacksonfive
www.myspace.com/geezertek

Οι Jeniferever από τη Σουηδία επιστρέφουν στην Αθήνα για μία εκρηκτική indie/post-rock βραδιά, στις 10 Μαΐου.

Τρίτη, 10 Μαϊου @ ΤΩΡΑ Κ44
Πόρτες: 21.00 // Είσοδος ελεύθερη

Οδεύοντας προς το καλοκαίρι, μια ξαφνική παλίρροια ήχων θα γεμίσει το ΤΩΡΑ Κ44 με ανοιξιάτικη φρέσκια σκανδιναβική αύρα. Την Τριτη, 10 Μαΐου, οι Jeniferever από την Uppsala της Σουηδίας, ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της σουηδικής ανεξάρτητης σκηνής και ίσως το μεγαλύτερο post rock σχήμα της Σκανδιναβίας, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να μας προσφέρει μια μοναδική post/indie rock εμπειρία.

Περιπλανώμενοι ανάμεσα στις λυρικότερες εκφάνσεις των Sigur Ros και των Mogwai, στις γλυκύτερες νότες των Appleseed Cat ή των Mew ή ακόμη και των The Cure, οι Jeniferever μας προσφέρουν απλόχερα συγκινήσεις, παίρνοντας μας απ' το χέρι και διηγώντας μας τις μελαγχολικές τους ιστορίες σε φόντο λευκό, σκανδιναβικό. Η μουσική τους λιτή αλλά και μεγαλειώδης ταυτόχρονα, οικεία αλλά με πρωτοτυπία και χαρακτήρα, υιοθετεί τις post rock φόρμες και τις μετουσιώνει σε ένα στυλ απόλυτα προσωπικό, στερεωμένο γερά στις παραδόσεις της shoegaze, ambient rock και dream pop.

Με το ολόφρεσκο "Silesia" (Monotreme Records) στις αποσκευές τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας καθηλώσουν και πάλι, ενάμιση χρόνο μετά τη προηγούμενη άκρως εντυπωσιακή επίσκεψή τους στην πόλη μας.

Links
www.jeniferever.com
www.facebook.com/pages/Jeniferever

Indie/electronica ατμοσφαιρικές συγκινήσεις τη Δευτέρα, 23 Μαϊου από τους Αμερικάνους Arms And Sleepers.

Δευτέρα, 23 Μαϊου @ ΤΩΡΑ Κ44
Πόρτες: 21.30 // Είσοδος ελεύθερη

Το ατμοσφαιρικό indie/ηλεκτρονικό ντουέτο των Arms And Sleepers επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (23 και 24 Μαΐου σε ΤΩΡΑ Κ44 και Fuzz Bar αντίστοιχα), στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011!

Θα μας παρουσιάσουν υλικό επιλεγμένο από τις 13 (!) κυκλοφορίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στα 6 χρόνια ύπαρξής τους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόσφατο full-length τους "The Organ Hearts" -μία από τις 6 (!) προγραμματισμένες τους κυκλοφορίες για αυτή τη χρονιά- στο οποίο συμμετέχει ο Ben Shepard των Uzi & Ari, που εμφανίζεται μαζί τους σε αυτή τη περιοδεία, αλλά και ο κιθαρίστας Philip Jamieson των post-rock θρύλων Caspian.

Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξει ο Αθηναίος Chronik, πειραματιζόμενος σε ηλεκτρονικές ambient/trip-hop φόρμες. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης που θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν όσοι προσέλθουν εγκαίρως...

Links
www.armsandsleepers.com
www.facebook.com/armsandsleepers
www.soundcloud.com/chronik

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET