Live tribute στον Stevie Ray Vaughan τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη

03/04/2013 @ 11:38
Το Club του Μύλου υποδέχεται ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Stevie Ray Vaughan.

Ένα σπάνιο γεγονός, μοναδικό στο είδος του, με συντελεστές την αφρόκρεμα του blues στη χώρα μας.

Main Host: Νίκος Ντουνούσης Και Οι Backbone
Host II: Τhe Blues Wire
Guests: Βασίλης Μάρκος (The Tube Screamers Band)
            Σάκης Δόβολης (The Bluesbone Band)

Με βασικό οικοδεσπότη τον Νίκο Ντουνούση και τους Backbone που υποδέχονται τους Blues Wire και με συμμετοχές καλεσμένων από τα καλύτερα νέα συγκροτήματα της Blues / Rock σκηνής της Βόρειας Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για τον μεγάλο κιθαρίστα και ήρωα του Blues, σε μια τιμητική βραδιά.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου οι πλέον «ειδικοί», οι Nick And The Backbone και οι Blues Wire, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσιάζουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα τετράωρο πρόγραμμα με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του Stevie Ray Vaughan. Μία βραδιά-διαμάντι για τους μυημένους αλλά και για κάθε φίλο της μουσικής. Αξίζει να γνωρίσετε και να απολαύσετε μέσω αυτού του αφιερώματος τη σημαντική προσφορά του Stevie Ray Vaughan στο Blues και την σπουδαία κληρονομιά που άφησε στο μουσικό στερέωμα.

Stevie Ray Vaughan live tribute @ Θεσσαλονίκη

Λίγα λόγια για τον Stevie Ray Vaughan:
• Το περιοδικό Rolling Stone κατατάσσει τον Vaughan στην έβδομη θέση με τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.
• Το 1982 συμμετείχε με την μπάντα του Double Trouble στο φεστιβάλ του Μοντρέ. Ήταν το μοναδικό συγκρότημα που έπαιξε χωρίς να έχει δισκογραφικό συμβόλαιο.
• Έπαιξε στο άλμπουμ "Let's Dance" του David Bowie, το ομώνυμο τραγούδι και το "China Girl".
• Απορρίπτει πρόταση συνεργασίας από τον Bowie, γιατί τον θεωρούσε pop.
• Από το 1972 μέχρι και το 1982 δημιουργεί διάφορα συγκροτήματατα, The Chantones, Nightcrawlers, Α Cast Of Thousands, Paul Ray And The Cobras, με τους οποίους ηχογράφησε το "Texas Clover" το 1974 και το 1977 φτιάχνει τους Triple Threat Revue, με τραγουδίστρια τη Lou Ann Burton, το 1979 τους Double Trouble.
• Το πρώτο άλμπουμ των Double Trouble, το "Texas Flood", ηχογραφήθηκε μέσα σε τρεις μέρες με δανεικό στούντιο από τον θαυμαστή τους Jackson Browne. Το demo ήταν αυτό που κυκλοφόρησε επίσημα ως τελικό άλμπουμ και το πρώτο τους πλατινένιο.
• Ο Stevie Ray Vaughan, παραμένει ακόμη και σήμερα ο ήρωας των blues διότι κατάφερε με την δεξιοτεχνία και τη στάση του να επαναφέρει τα blues στο προσκήνιο και το κοινό να τα ανακαλύψει εκ νέου στα τέλη των 80s.
• Έφυγε από τη ζωή το 1990 αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης Blues.

Λίγια λόγια για τον Νίκο Ντουνούση:
Για πολλούς, ίσως  ο καλύτερος rock-blues κιθαρίστας της Ελλάδας και απο τούς καλύτερους στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, συνιδρυτής και μόνιμο μέλος των Blues Wire (1983-1996) με συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως και στην δισκογραφία, ιδρυτής των Nick And The Backbone (1996-σήμερα) με πολλές συνεργασίες και εμφανίσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου (John Hammond gr, Angela Brown, Laurie And Carey Bell, Buddy Guy, The Fabulous Thunderbirds, Albert King κ.α.).

Μόνιμος και αγαπημένος συνεργάτης στην Ευρώπη τών Louisiana Red, Johnny Nicolas, Nelly Travis και Phil Guy και φυσικά του θρύλου Έλληνα των Chicago blues, Nick Gravenites (Janis Joplin, Paul Butterfield blues band, Electric Flag, John Chipolina, Michael Bloomfield - ο Nick Gravenites συμμετέχει και στον πρώτο δίσκο του Νίκου Ντουνούση και των Backbone, "Cracking Under Pressure".

Ο Νίκος Ντουνούσης θεωρείται βαθύς γνώστης της μουσικής, καθώς και της κιθαριστικής τεχνικής του Stevie Ray Vaughan. Για αυτή του την ιδιότητα «βαφτίστηκε»: SRV Junior εδώ και πολλά χρόνια από τον Louisiana Red.

Λίγια λόγια για τους  Blues Wire:
Ό,τι και να πει κανείς για την μπάντα που γέννησε το blues στην Ελλάδα είναι λίγο. Η σημαντικότερη μουσική προσφορά από μια από τις μακροβιότερες μπάντες της Ελλάδας, με περγαμηνές και σε διεθνή επίπεδα. Οι Blues Wire του Ηλία Ζάικου είναι εδώ, ακμαίοι και δυνατοί όσο ποτέ και έτσι θα είναι για πάντα.

Info:
Tribute Stevie Ray Vaughan
Main Host: Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone
Host II: Τhe Blues Wire
Guests: Βασίλης Μάρκος (The Tube Screamers Band)
            Σάκης Δόβολης (The Bluesbone Band)

Είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση: Ticket House
Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

Mylos/Club: Aνδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Φιξ
Τηλέφωνα κρατήσεων και πληροφοριών: 2310-504014, 6986924600
www.mylosclub.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET