Μόλις ένα δολάριο θα κόστιζε στους Led Zeppelin η τακτοποίηση της υπόθεσης "Stairway To Heaven"!

Διαβάστε πόσο υπολογίζεται ότι αξίζει το κλασσικό τραγούδι του ‘71 σε δολάρια

28/04/2016 @ 21:12

Σύμφωνα με το The Pulse Of Radio, οι Led Zeppelin θα μπορούσαν να είχαν κατασιγάσει όλον αυτό τον θόρυβο σχετικά με το "Stairway To Heaven" για μόλις ένα δολάριο!

Όπως έχει τώρα η κατάσταση, οι Zeppelin πρέπει να υπερασπιστούν εαυτούς ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Καλιφόρνια, αρχής γενομένης από τις 10 του Μάη, μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο Michael Skidmore, εκπρόσωπος των συμφερόντων του μακαρίτη κιθαρίστα των Spirit και συνθέτη του τραγουδιού "Taurus", γνωστού καλλιτεχνικά ως Randy California.

Το Bloomberg.com έγραψε πως με μόνο ένα δολάριο, οι συνθέτες της κλασικής πλέον μπαλάντας του '71, δηλαδή οι Jimmy Page και Robert Plant, θα μπορούσαν να παρακάμψουν την πιθανώς πολύ ζημιογόνα μήνυση, μιας και οι αντίδικοι πρότειναν σαν συμβιβαστική λύση την απόδοση ενός μόνο δολαρίου, σε συνδυασμό με την αναφορά του Randy στα credits του τραγουδιού.

«Ο Robert Plant και ο Jimmy Page θα απέδιδαν απλώς στον νεκρό ρόκερ Randy California ένα μέρος της σύνθεσης του "Stairway To Heaven"... Κι αυτό πιθανότατα θα άξιζε πολλά περισσότερα από το ένα αυτό δολάριο. Με μια τέτοια συμφωνία θα παρέκαμπταν μια πολυέξοδη, μακρά δίκη.»

Η αξία του "Stairway To Heaven" υπολογίζεται να ξεπερνά τα 560 εκατομμύρια δολάρια.

  • SHARE
  • TWEET