Lars Ulrich και Rob Halford μιλούν για τον Ronnie James Dio

Η επιρροή και η προσωπικότητα του σπουδαίου ερμηνευτή με τα λόγια δύο μεγάλων μουσικών

03/04/2014 @ 12:38
Στα πλαίσια της κυκλοφορίας του δίσκου - φόρου τιμής στον Ronnie James Dio, ο frontman των Judas Priest, Rob Halford, και ο drummer των Metallica, Lars Ulrich, μίλησαν στο Rolling Stone για την επιρροή και την προσωπικότητα του σπουδαίου ερμηνευτή των Rainbow, των Black Sabbath και των Dio που έφυγε από την ζωή το 2010.

Οι Μetallica συμμετέχουν στο "This Is Your Life" με το "Ronnie Rising Medley" και ο Rob Halford με το "Man On The Silver Mountain".

Η ταπεινότητα και η εξωστρέφεια του Dio είναι κάτι που ο Ulrich θα θυμάται για πάντα.

«Γνώρισα τον Ronnie Dio έξω από το Plaza Hotel το 1977 κατά τη διάρκεια της περιοδείας για το "On Stage" και ήταν πολύ καλός, πολύ ευγενικός και πολύ δοτικός. Ήταν πραγματικά φοβερά. Έχει συνεχή παρουσία στη ζωή μου από τότε που ήμουν πολύ μικρός. Ήταν τόσο ευπαρουσίαστος άνθρωπος και για τέτοιος μύθος που ήταν, ήταν πολύ βολικός και κοινωνικός. Όλοι όσοι τον έχουν συναντήσει λένε πως ήταν σαν να τον ήξεραν σε όλη τους την ζωή.»

Οι ομοιότητες μεταξύ των thrash κεραυνών των Metallica και του κλασικού, επικού heavy metal στυλ του Dio δεν είναι τόσο πλάγιες για τον Ulrich.

«Η μουσική του Ronnie πάντα ήταν για μένα πλούσια και βαθιά. Ποτέ δεν την αισθάνθηκα ρηχή ή εύκολη, ποτέ δεν αισθάνθηκα να ξεστομίζει ανόητα τραγούδια ή «συμπληρώματα». Υπήρχε ένα είδος πολυπλοκότητας και πλούτου σε κάθε σχεδόν κάθε πράγμα με το οποίο ασχολήθηκε μουσικά.»

Αν και η μουσική του Dio μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανής ως επιρροή στη μουσική των Metallica, ο Ulrich, ο οποίος προτιμά τον όρο «έμπνευση», λέει ότι αποτελεί ένα μέρος του DNA της μπάντας του.

«Όλα προαναγγέλλουν τη μουσική των Metallica. Αν ακούσετε το riff του "A Light In The Black" που είναι αρκετά γρήγορο και down-picking και το "Kill The King", δεν είναι εντελώς ανόμοια σε σχέση με ορισμένα στοιχεία των Metallica. Σίγουρα αυτές οι συσχετίσεις δεν είναι τόσο ριζοσπαστικές, αλλά αυτό είναι που μας εμπνέει τελικά να παίξουμε μουσική και να ζούμε και να αναπνέουμε κάθε μέρα.»

«Όταν ακούω τη φωνή του Ronnie, απλά ενθουσιάζομαι», λέει ο Rob Halford. «Ως τραγουδιστής, πραγματικά με κάνει να θέλω να πάρω το μικρόφωνο και να αρχίσω να ουρλιάζω. Διαθέτει απλά αυτό το είδος της ηλεκτρικής ισχύος.»

«Νομίζω ότι όλοι ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογή ώστε να συνεισφέρουν ένα σημαντικό ποσό στο Ίδρυμα Stand Up And Shout και από την αγάπη προς τον Ronnie James Dio. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε το καλύτερο ώστε να θέσουμε τα δικά μας μικρά χνάρια στις γιγαντιαίες μεταλλικές μπότες του Ronnie.»

Ο Halford λέει ότι η συμβολή του στο "This Is Your Life", το τραγούδι των Rainbow, "Man On The Silver Mountain", συλλαμβάνει τα πράγματα που του αρέσουν στα metal κομμάτια.

«Είναι αυτό το riff που έρχεται «από ψηλά» και είναι πολύ δυνατό στιχουργικά. O Ronnie ζητά από τους ανθρώπους για να πιάσουν το χέρι του και εκείνος θα κάνει ό,τι μπορεί. Είναι απλά μια ωραία παρατήρηση και για τον ρόλο που είχε ο Ronnie στη ζωή του σε κάποιον βαθμό.»

Ο Halford θυμάται επίσης την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Dio το 2010 στα Revolver Golden Gods Awards του Revolver.

«Δεν υπήρχε ούτε ένας γαμημένος φωτογράφος στον ορίζοντα», λέει γελώντας. «Νόμιζα ότι ήταν μια πραγματικά γλυκόπικρη συγκυρία, γιατί εσωτερικά ίσως, όλοι αποχαιρετούσαμε τον Ronnie, καθώς ξέραμε τις προκλήσεις που βίωνε. Κανένας από μας δεν αναφέρθηκε άμεσα στο ζήτημα αυτό, δεν θέλαμε και δεν χρειάζονταν. Αλλά ήταν μια πολύ γλυκιά στιγμή να είμαστε όλοι μαζί, τα γέλια, τα αστεία, να λέμε κάποιew rock & roll ιστορίες. Ήταν απλά μια πολύ στοργική ανάμνηση που μας έχει μείνει.»
  • SHARE
  • TWEET