Ξεκινάει το εορταστικό πρόγραμμα του Rocking.gr!

Αποχαιρετάμε το 2014 με μια σειρά χορταστικών αρθρών, αφιερωμάτων και λοιπών εκπλήξεων

14/12/2014 @ 12:41
Πλησιάζει το τέλος της χρονιάς και, όπως είναι φυσικό, κάθε μουσικός συντάκτης -αλλά και εν γένει κάθε μουσικόφιλος- αναρωτιέται: Ήταν άραγε καλή χρονιά για τη μουσική;

Πρόκειται, σαφώς, για μια άκρως αφελή ερώτηση. Ειδικά στις εποχές μας, με την κατακόρυφη πτώση των δισκογραφικών και την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, η οποία έφερε σε προσιτές τιμές το στούντιο ηχογραφήσεων στο σαλόνι μας. Ως εκ τούτου, έχουμε τόνους μουσικής σε πολυάριθμα ιδιώματα, τα οποία μόνο αυξάνονται χρονιά με τη χρονιά... Γίνεται, λοιπόν, μέσα σε όλη αυτήν την πληθώρα, να μην βρεθούν δίσκοι που να εγείρουν τις αισθήσεις μας; Είναι μαθηματικά αδύνατο.

Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, δεν είναι αν η χρονιά ήταν καλή... Κάθε χρονιά είναι καλή. Ή, μάλλον, κάθε χρονιά είναι υπέροχη. Είναι μαγευτική. Είναι συναρπαστική και ιδιαίτερη. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Ήταν τα αυτιά μας καλά φέτος; Ήταν αρκετά ανοιχτά;

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακούγαμε προσηλωμένοι τις νέες αλλά και τις παλιακές μουσικές που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά και πιστοί στο ραντεβού μας, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάμε από αύριο, Δευτέρα, το εορταστικό μας πρόγραμμα. Σκοπός μας, να σας προσφέρουμε μια συνολική εικόνα όλων των πραγμάτων για τα οποία μιλούσαμε μέσα στη χρονιά, να περάσουμε κάποια πράγματα από ένα κόσκινο για όσους δεν προλαβαίνουν να το κάνουν από μόνοι τους και, φυσικά, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε εποικοδομητικά με εσάς που αποτελείτε την κινητήρια δύναμή μας, το αναγνωστικό κοινό!

Η αρχή θα γίνει με τις κλασικές ανασκοπήσεις όλων των μουσικών ειδών που καλύπτουμε ως Rocking.gr. Θυμάστε τις παλιότερες που κάναμε κάθε χρονιά; (βλέπε ενότητα Χρονομηχανή) Ξεχάστε τες! Στην πορεία της οργανικής εξέλιξής μας ως ιστοσελίδα, ανανεώνουμε τη μορφή τους και κάνουμε μια ολική επαναπροσέγγιση, η οποία θα σας αποκαλυφθεί αύριο.

Πέραν των ανασκοπήσεων, ετοιμάζουμε, επίσης, διάφορα γνωστά μας πραγματάκια (30 καλύτεροι δίσκοι της χρονιάς, επετειακή ραδιοφωνική εκπομπή, τα 100 καλύτερα τραγούδια της χρονιάς, underground κυκλοφορίες της χρονιάς κ.ο.κ.) αλλά και κάποια πρωτοεμφανιζόμενα καλούδια, τα οποία επιμελούμαστε με πολλή όρεξη και μεράκι. Το μεράκι που μας έκανε εξαρχής να έχουμε την ανάγκη να είμαστε μέλη του Rocking.gr και να μοιραζόμαστε τις μουσικές μας αλήθειες με τον κόσμο.

Ες αύριον...

Μάνος Πατεράκης
  • SHARE
  • TWEET